tisdag 26 augusti 2014

Skärpning!

Vad är det som händer?
VART är världen på väg?
Är undergången nära?
Oskar har uppdaterat bloggen TVÅ GÅNGER på raken utan att jag hunnit sticka in ens en bokstav! En händelse som omkullkastar hela tillvaron. Kan man också idag vara säker på att grönt är grönt?

Egentligen är det ju bara roligt för er läsare att slippa mitt prepplande för en gångs skull.
(Kallades som liten för "Plåter-tyyschi" av mina föräldrar. En fri översättning  är typ "babbel-tysken". För att M&P inte ska bli stämplade som rasister kan jag till deras försvar förtälja att de vid den tidpunkten inte var särskilt öppensinnade, några år tidigare hade de på en grekisk restaurang högljutt avfärdat Pork-steak, för vem skulle vilja ha morotsbiffar när man är på semester och är hungrig? Och nej, ingen av dem är blondin!)
Märker ni, nu är jag i gång igen!

Tillbaka till nuet. I går hade vi lägrets enda dag med bara ett pass, jag parstakade 4 gånger aerobt uppför cykelbanan och ända upp, vilket räckte knappa 15min per gång. Det ösregnade och blåste men när jag väl kom utanför dörren glömde man nästan bort det. Oskar berättade ju redan vad vi gjorde på kvällen, degade, stretchade och åt. Pulled chicken var supergott, tror att det skulle funka som fyllning i tacos eller i burgare/pitabröd. Den enda missen var att vi inte hade någon pesto! Oh no, skäms!

I morse kände jag mig riktigt energifylld och utvilad och jag fick till bästa träningen hittills på lägret. Skejtade uppför cykelvägen 4 gånger strax under anaeroba tröskeln. Det var säkert 15 andra rullskidåkare i samma backe, mestadels juniorer, som man kunde gasa om, hehe. Några herrseniorer gjorde också en liknande träning, jag hoppas att jag knäckte dem rejält eftersom jag åkte om dem varje drag, tjoho. (Och då KANSKE jag borde tillägga att jag troligtvis hade rullskidor med bättre glid, humhum.) Gillar verkligen att åka rullskidor i den backen: asfalten är bra och greppar och lutningen varierar mycket. Både när man parstakar och skejtar får man byta frekvens och rytm ofta, och på så sätt motsvarar det ju riktiga tävlingar och skidbanor bättre än en lång backe med konstant lutning.

Ikväll blir det löpning runt berget. Vet inte hur länge det tar men vi har ju inget annat för oss så det är ju inte livets undergång ifall det tar 30-60min längre än vad vi har på programmet (2h). Bara man springer tillräckligt sakta! Sedan är det bara två träningsdagar kvar, dags att börja träna :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar