torsdag 28 augusti 2014

Veckans matlista

Tjenare! Jag lovade ju tidigare att jag skulle ladda upp en lista på det som nu finns i våra magar. Varsågoda: Sjölunds matsaldo under denna vecka:


1,6kg maletkött
2,5kg lax
12 kycklinglår
450g kycklingstrimlor
6 burkar tonfiskbitar
95 ägg
800g pålägg (skinka)
6 liter mjölk

3 kg havregryn
5paket bröd (havrebitar och rågbitar)
9,5kg potatis
0,5kg batat
1,4kg fullkornsris (okokt)


400ml olivolja
0,8liter salladsdressing
1l mjölkfri matgrädde
400g oivariini
250g keiju maidoton

23 bananer
5 apelsiner
1 liter blåbär
3dl havtornsbär
rabarbersylt (gjord av Oskar)
1 zuccini
0,5kg tomater
1kg gurka
0,8 kg paprika
2 huvuden isbergssallad
1 kruka ekbladssallad
1 stor vitkål
1 rödkål
3kg morötter (japp, extrapris :D)
1kg broccoli
5 lökar
vitlök
1 purjolök
saltgurka
1citron
1 kruka dill


 + kanel, ketchup och BBQ-dressing, 2 bullar och en glass.

Japp, det var det. Slår man in allt detta på nån energiräknare blir nog svaret ERROR. Men att äta tillräckliga mängder mat, tillräckligt ofta och tillräckligt mångsidigt och i bra proportioner är A och O för att orka träna men framförallt för att kunna återhämta sig (och träna ännu mera!)

Angående den kopiösa mängden ägg kan jag tillägga att det är jag (Emma) som är boven. Mitt smeknamn hemma är Agda (hönan i nån barnserie). När jag inte får i mig protein från mjölkprodukter som grynost, kvarg, ost m.m., så brukar jag till morgonmål, mellanmål och kvällsmål satsa på proteinkällor som ägg, skinka, tonfisk, jordnötssmör, gravad lax eller liknande. Naturligtvis äter jag också kolhydrater och fett, om någon undrade!!

Efter Muoniolägret fick jag lite nog av tonfisk som mellis (där fanns ju inget kylskåp på rummet så det blev tonfisk mest hela tiden) så nu blev det ägg. Mängden ägg är lite missvisande för jag brukar ta bort de flesta gulorna, av tre orsaker: 1, för undvika alltför högt kolesterol, 2. för att jag tar järntillskott på morgonen och gulan innehåller kalcium som motverkar upptaget, 3. för att inte hyn ska gå bananas. Därför kan man inte stirra sig blind på äggmängden i och med att två äggvitor = ett helt ägg om man ser till proteininnehåll. Shit vilken utläggning detta blev. Vem bryr sig om jag äter 5 eller 50 ägg? Anmäl mig åtminstone inte till nån förening för hönornas bästa p.g.a. alla äggulor jag kastar. Har nån annars nåt tips på vad man kan göra av gulorna? Färga batik kanske?:D


2 kommentarer:

Saga R sa...

Ifall du råkar bo nära någon som har hund-sänd gulorna åt hunden! Mums, brukar vovven tycka :DD

Emma sa...

Ahaaa, tack för tipset :DD

Skicka en kommentar