onsdag 10 september 2014

Grönsaker!

 
Igår hade jag en välbehövlig vilodag, som mestadels spenderades på jobb!
Efteråt besökte jag Fammo, klippte gärs och blev bjuden på supergod lunch - som vanligt! Gjorde också en kort visit hos Mommo och Moffa. Saldot från mina två besök syns här nedan:
 
 
 
 
 
Potatis, äppel, lök, rödlök, bönor, grönkål, purjolök, slätbaldig persilja och rödbeta. Allt från Larsmos mylla!
Bilden ljuger lite för hela bottnet är täckt med bönor, flera kilo!
 
 

Kände mig alldeles bortskämd när jag lassade in allt i bilen, så här bra råvaror finns inte i nån butik jag känner till i alla fall! Hoppas jag någon gång får lika gröna fingrar som Mommo och Fammo. Ni borde ha fått se Mommos zuccini, den såg ut som träklubban Asterix och Obelix använder - helt gigantisk! Japp japp, så veckans inköp blev inte så stora eftersom frysen är fylld med kött, fisk och kyckling från förra veckans bunkring, och grönsaker och potatis har ag ju inte brist på!

Fick lite vuxenpoäng när jag idag förvällde och frös er det mesta av bönorna, lite av persiljan och purjolöken (hackad). Ifall jag hinner imorgon ska jag försöka mig på att göra äppelmos!


När jag nu är inne på temat måste jag berätta om att jag blivit grönsaksutmanad förra veckan. Det går ut på att man ska testa på 1-2 nya grönsaker/frukter/bär per vecka i sju veckors tid.
Det behöver inte vara någon frukt man aldrig någonsin smakat på, men något man vanligtvis inte eller aldrig köper. Förra veckan blev det blodappelsin och zuccini, men den förstnämnda var ingen höjdare. Den var så besk att jag inte ens ville äta upp alla jag hade köpt ;)


Denna vecka blir det då grönkål, som jag inte ätit på länge, och bönor (kanske bönor hör till baljväxter men i mina ögon är de rätt gröna (=grönsak!))

 
En uppochnerbild på en härlig blanding av rödkål, grönkål, bönor, persilja och blodappelsin (den ska man bara svälja och se nöjd ut)
 
 
Så nu grönsaksutmanar jag mina trogna bloggläsare Mamma och Pappa, Saga R och Robin! Inget fusk :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar