lördag 6 september 2014

SALOMON!

 Tjenis!
Idag när mamma räfsade fick hon syn på ett paket på trappan, och de e nog ett mysterium när och hur det har kommit dit! Även om jag såklart visste att det var påväg!

I paketet fanns efterlängtade nya skodon för vintern! Till skillnad från min bror Storfot som har både Alpina och Fischer, har jag alltid bara haft samma märke: Salomon. Jag har en ganska bred men hög for, som en gris ungefär, så det funkar inte riktigt med vilka skotyper som helst. Salomons skor är breda och passar min for perfekt! Då menar jag inte att Salomon bara funkar för grisfötter ;)

Jag kommer starkt ihåg när jag fick nya skor på JVM i Otepää, det år då de nya skatemodellerna hade fått spännen över foten (se bilden). När jag kom hem från resan fick jag världens aha-upplevelse med skejtingen, som inte hade fungerat på flera år! Spännet gav verkligen stöd åt foten, särsklit åt min som är ganska vinglig, och trycket och frånskjutet blev något helt annat!
Klassiska skor och skateskor. I bakgrunden syns lådor med bindingar men de är ju inte särskilt intressanta att fota ;)

Överdragsfodral till skorna. De passar till både klassiska skor och skateskor och är absolut något man kan fundera på att skaffa om man ofta får kallt om fötterna på en skidtur. Ifall du har ett annat skomärke tillverkar de säkerligen egna skoöverdrag, om inte så har t.ex. Yoko överdrag med ull inuti som passar nästan alla skomodeller.


 
Jag tänker inte nöta upp skorna med rullskidning nu under hösten utan sparar dem till skidpremiären i Ramsau! Ännu en orsak att se fram emot lägret! TACK till Vesa på Salomon!!!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar