lördag 6 september 2014

Venetziansk och recept på bananglass!

Hej!
I ett svagt ögonblick hade jag ju lovat att ladda upp bilder från villa-avslutningen och ge er receptet på bananglassen jag gjorde. Och ett löfte är ju alltid ett löfte ;)
 
 
 
När alla andra hade ätit upp fick Amanda komma upp ur jordkällaren och slicka faten! Gott!


Min favoritplats!
 
 

Otto tänder på smällare!


 
 
 
BANANGLASS!
 
 
 
Här är receptet:
(knappt 1,5liter)
 
1. Skiva 5 bananer i tunna skivor och frys ner tills de är hårda
2. Vispa upp 8dl kokosmjölk och 2dl kokosgrädde
3. Tillsätt kakao efter behag
4. Ta upp bananskivorna ur frysen och mixa dem tills det blir en slät och skummig massa (minst 600watt måste mixereffekten vara)
5. Blanda ihop alltsammans och frys ner.
Använd flera olika kärl till nerfrysningen om du har knappt med tid - dessutom blir glassen jämnare såvida du inte förstås vill ha den länge i frysen för att den ska bli stenhård hela vägen igenom.
6. När glassen har fått passlig konsistens tar du upp den ur frysen.
 
Tillbehör: Jag serverade glassen med varma hallon, mynta och hackade cashewnötter.
 
 
Vi tyckte att glassen var supergod när den var "lagom" fryst, dag 2 var det mera snöbollsglass... Vi  smälte vi lite choklad på, men eftersom glassen nästan var is så stelnade ju chokladen direkt och det blev lite svårt att käka! Otto fick använda alla sina hockeymuskler för att bända upp klimparna.
 
 



 
Isglass, ingen höjdare!


 
Såhär ser kokosmjölk och kokosgrädde ut ifall någon undrar! I större butiker brukar de ha asiatiskt tema på vissa hyllor och där kan man hitta dessa produkter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar