måndag 1 september 2014

Venetziansk

Villavslutningen spenderades förstås ute vid Krokön i det härliga höstvädret.

Vi åt sommarens godaste grillmat, sköt raketer och eldade upp rutten ved och det gamla villataket, så vi stank som sotare allesammans.  Jag hade försökt få till en god efterrätt, mjölkfri bananglass. När vi åt den på lördagen var den riktigt god tillsammans med varma hallon, hackade cashewnötter och mynta, men dagen efter hade det nog skett någon kemisk process i frysfacket. Det har nog aldrig tagit så lång tid att äta en efterrätt för vår familj (som äter enligt devisen: "måka in, int ska man iis njut!") eftersom vi fick agera isbrytare. Pappas kommentar säger nog allt: "Hmm, smakar som när man va liten å åt en snöboll".


Men som sagt var den riktigt smarrig den första "rundan". Tyvärr har jag kameran hemma i Larsmo nu så jag kan inte ladda upp några bilder på min kreation, men jag kan återkomma med recept och bilder inkommande fredag!


Nu ska jag cykla till simhallsgymmet för att lyfta lite skrot och imorgon blir det tidig väckning för Akademiträningar med Andrea och Oskar, förhoppningsvis dyker flera upp också! På onsdag blir det återigen Akademiträning på morgonen och neurologisk träning på eftermiddagen. Skojig vecka!
Nu måste jag sticka innan spegeltittarna har erövrat bänkpressen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Hur funkar Akademiträningarna? Kan vem som helst vara med på dem eller är ni en utvald grupp? :)

Emma sa...

Hejsan!
När man börjar studera i Vasa gör man en ansökan till VRIA, Vasaregionens Idrottsakademi. Det finns flera olika grengrupper, t.ex. friidrott och skidåkning. På basis av resultat och sånt blir man antagen eller inte, och denna grupp får sedan info om när och var träningar hålls, samt info om övriga stödtjänster såsom massage, simhallsbiljetter, spårbiljetter, kostrådgivning, läkartjänster, mental träning, studieplanering etc. På träningarna dyker det då och då upp någon utbytesstuderande, nåns kompis o.s.v. vilket är jätteroligt (ifjol lärde jag känna en estnisk skidorienterare). Så i princip kan nog vem som helst delta på träningarna, även om man inte hör till akademin - men det är förstås svårt för nån utomstående att veta var och när träningarna hålls eftersom infon kommer via mail. Hoppas du fick svar på din fråga! Om du är intresserad av våra träningar kan du alltid maila mig (esjolund@abo.fi) så kan jag ge kontaktuppgifter till Rolle som drar träningarna :)

Skicka en kommentar