söndag 5 oktober 2014

4kg undervikt!

4 kg undervikt, på min väska alltså :D Jag börjar vi det här laget ha lärt mig lite av vilka rubriker som lockar till sig läsare, så de som väntar sig nåt bantningstips får nog känna sig lite lurade och googla vidare!

Förstår inte alls hur min väska bara kan väga 16kg, kanske jag borde packa om? Men min skidpåse är ju desto tyngre...

Igår på kvällen fick jag ta del av SSB, Sjölunds Sångabröder, som stämde upp i en riktig födelsedagsdänga. (okej, så häftigt kanske det inte lät.. ) Det känns som att jag firas nästan varenda dag, men det är ju för att jag egentligen fyller på måndag då jag sitter i flyget. Jag, som bara önskat mig en enda sak, blev väldigt överraskad av min presenthög! Otto överraskade mest, han hade införskaffat schampo och balsam till mig ända borta i Ylivieska, inte dåligt. Sedan kan man ju undra ifall lillebror börjar bli stor eller om jag bara är extra hårig, när jag dessutom fick rakhyvlar av honom :D Tror bestämt att mamma hade ett finger med i spelet...

De flesta av presenterna är nedpackade inför resan, känns alltid skoj att få använda nåt nytt! Som jag hade anat blev det också tårta, närmare bestämt marängtårta med blåbär, hallon, jordgubbar och vispgrädde av soja. Jättegott! Alla som har lite fördomar kring mjölkfria produkter borde testa Alpro Soyas vispgrädde eller Oatleys matlagningsgrädde - man märker absolut ingen skillnad! Fammo kom också förbi med sin hoj och fick tårta hon med :)

I morse har jag fixat en del med utrustningen (läs: jag fick nog lite hjälp). Stavremmar och stavpiggar är bytta, snöskidstavarna har blivit avkortade, skidorna vallade, stavgångsstavarna har jag bytt trissor och remmar på. Dessutom satte jag pappa i slavarbete med att byta bindningar på mina favoritrullskidor och dessutom flytta dem lite längre bak på skidan, för att bakhjulet inte ska hänga alltför mycket ner vid avsparken. Nya piggar, handtag och stavpiggsfil är nerpackade. Genom försök och misstag har jag lärt mig att det är värt att satsa det lilla extra för att hålla utrustningen i skick, särskilt på läger. Kvalitén på träningarna blir så mycket bättre och framförallt blir hela svettningsprocessen roligare. Jag har faktiskt filat mina piggar inför nästan varje rs-pass i sommar och höst, något jag inte varit särskilt mån om tidigare. Det underlättar ju också något oerhört att ha världens mest servicevänliga pappa :)

Väckning kl.4 imorgon, åh vad jag längtar tills att vi är framme i Österrike!
Jag har bara besökt Ramsau en gång tidigare, hösten 2011. Här kommer en bildbomb, oretuscherad som bara den :D
Kurva efter kurva bar det uppåt. Jag kommer ihåg att det var skönt att få pausa när Henkka skulle fota :)

Soligt, men isiga och smutsiga spår!

Kabinen som tog oss upp till glaciären

Josso å (svettiga) jag med botox!

Gänget:Josso, jag Marit, Eric, Oskar, Johan, Jocke, Staffans finska kompis, Victor, Robin, Staffan, Macki å Jonas!

DE isiga spåren blev ett minne blott när snöstormen kom! Utmärkt sikt ;)

Oskar, ganska på samma ställe som bilden han laddade upp får nån dag sedan!

En mycket trött tjej!Dt som sticker ut på bakhuvudet tror jag är nån slags hästsvans modell XXS

jag å marit
Bregott-fabriken strejkar!

Nöjd med världens godaste glassportion! (Den båa pluppen som skymtar vid halshålet kommer från firstbeat-mätaren)

Ett mysigt cafe

Jocke, josso å jag (ser ni väl!)

Tvära väderkast, vips så kom det snö nere i byn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar