tisdag 28 oktober 2014

Maxtest istället för nivåtest!

Jahapp, igår kl. 22 fick jag reda på att det var maxtest på löpmattan som gällde, inte nivåtest. Det var en underbar insikt med tanke på att jag gjort en skejtträning på morgonen med 45min utan stavar och ett eftermiddagspass på gymmet... Jag har bara mig själv att skylla på, ganska amatörmässigt att först två dagar innan ta reda på att det är testdags å bara några timmar innan få veta att det inte var något "perus-test".

Så, väckning 6.25 och löpbandet startade 7.30 till Mikas toner av någonslags orientalisk tango? Sprang nog ett riktigt bra test, men inte helt lika bra som sist. Laktaten var också lite högre. Under hela testet var jag extremt sur på mig själv för att jag inte förberett mig bättre (läs: tränat smartare och lättare) för att på allvar kunna göra jämförelser med sommarens test. Nåja, jag plågade mig i alla fall och fick till en tuff träning! Men helst hade man ju velat ha svart på vitt att HEEY, jag är i världens bästa form! Men det blir jag väl bara jag får vila lite efter morgondagen ;)

Fick också massage idag - det bästa på hela veckan förutom när jag var till tandläkaren. Det är de enda gånger jag kan ligga still, vara här och nu å inte ha dåligt samvete över att jag inte utför något vettigt!

Har haft två dagar med fullspäckat program så jag ursäktar att jag inte skrivit så ofta, så utförligt å så fyndigt som jag hade velat! Imorgon fortsätter ruljansen med praktik å skola 9-14 å sedan raka vägen till Botniahallen. Tur att jag har Marc :)

DAGENS OCH GÅRDAGENS PLUS OCH MINUS!

MINUS:
Varför är folk ute och går på gymmets löpmatta? Okej, alla kanske inte kan springa men att släpa sig fram i 6km/h ser jag som helt onödigt när andra gärna skulle använda mattan till det den är till för (LÖPmatta). Brukar alltid jogga några minuter efter styrketräning för att spola systemet, men igår fick jag cykla i 15min och titta på 3 promenadmänniskor som envist höll fast i sina löpband... Kom igen, 6km/h e ju en lägre fart än vad jag och brorsan höll i 8,5h i fjällterräng! De kan ju lika gärna promenera omkring i gymmets utrymmen för särskilt långa sträckor behöver de ju inte ha till sitt förfogande i den farten.

Jaja, alla har rätt till motion på egen nivå, alla kan inte springa, tolerans, tolerans!! Men det är inte farligt att faktiskt svettas lite! Å att röra på armarna litegrann istället för att hålla i sig kunde ju va helt trevligt för motoriken!


PLUS:
Mamma ringde och berättade att jag och Oskar fått varsitt massivt klädpaket från TRIMTEX! ÅÅh vilken hemlängtan jag plötsligt fick!!2 kommentarer:

Saga R sa...

Alltså de där löpmattorna; kan inte förstå varför en del människor verkar ta sig till gymmet bara för att gå (eller ibland springa) på löpmattorna!? Kan man inte dra på länk/promenad ut i det fria, man skulle ju tro att det var mycket skönare...
P.s. ja, jag har nog testat 3 olika nya grönsaker redan, men för en som är allt annat än kräsen är det en utmaning att hitta lite nytt ! :D Kanske bara tänja lite på studiebudgeten och köpa en minimal mängd av någon exotisk grönsak, även om den är lite dyr, så småningom! :D

Emma sa...

Hej Saga! Jag håller helt med dig: om det är skitväder ute är det kanske befogat med ett löppass inomhus, men annars är det ju 70 gånger trevligare utomhus! Kanske nån tror att de e bättre träning bara för att man "är på gymmet"? Jaja, int e de lätt å förstå sig på alla! Å angående grönskasutmaningen e de roligt att höra att du testat några nya i alla fall - de går ju alltid å spana in fruktdisken istället för grönsakshyllorna, frukter e ju något smaskigare (utom blodappelsin, böörk)! Lycka till :D

Skicka en kommentar