söndag 19 oktober 2014

Sammandrag av lägret och kommande planer

Nu är det dags för en uppdatering från den mera maskulinare bloggaren på denna sida! De sista dagarna på lägret gick väldigt bra. Både stavbacken och den 12 km långa uppförsbacken lyckades bättre än de föregående åren. Skidningen uppe på glaciären blev märkbart lättare efter 8 dagar, och de bra förhållandena gjorde att jag fick tillbaka det mesta av skidkänslan efter det långa uppehållet. Den sista dagen var jag ändå riktigt trött i benen och kände att jag var helt redo att resa hem. Jag tror det var ett bra drag av mig att åka dit tidigare och därmed hinna skida mera. Här hemma väntar nu lugn träning fram till nästa helg, då blir det att göra några hårdare träningar i en vecka ifall jag känner mig återhämtad. 

Varken i går eller i dag hade jag någon väckarklocka som ringde, det resulterade i att jag vaknade 10.30 på lördag och 12.00 idag, så det blev trots allt ett ganska belastande läger för mig :) I går och i dag har jag haft helvila och tagit det ganska lugnt. I går satte jag och pappa skidboxen på bilen och bytte till vinterdäck. På kvällen åt vi pizza och diverse godsaker med släkten, varefter jag körde till Vasa. Idag har jag gjort läxor och fyllt kylskåpet med mat från mommos grönsaksland och minimani. 

De kommande veckorna kommer jag att befinna mig i Vasa, kanske ett dagsbesök till Jämi skidtunnel med Emma om en vecka för att hålla skidåkandet lite uppdaterat. Torsdagen den 6:e november åker jag till Vuokatti för att förbereda mig på de första tävlingarna 8:e och 9:e november i Finska cupen, fristilssprint och stafett ståt på programmet. IF Minken ordnar läger där från 5:e till 9:e.  Efter det åker vi direkt till Hotell Jeris i Muonio och stannar där två veckor. 14:e november är det klassiskt sprint vid Olos, en av de tuffaste tävligarna och deltagarantalet är kring 200. Det är en av mina viktigaste tävlingar denna vinter och jag räknar med att kvala in till världscupen i Ruka. 

Som sagt blir det en del hårda träningar om ca en vecka, bland annat 10 km terrängtestet 29:e oktober i Vörå som jag spungit ca 10 ggr. Jag har tidigare fått en formkick av de hårda träningar jag gjort efter Ramsaulägret och hoppas att den infinner även i år till de första tävligarna! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar