torsdag 9 oktober 2014

Tredje dagen

OBS! Emma är inläggets författare!


Igår, onsdag, testade jag det lättare spåret på glaciären, vilket var ett smart drag för man kunde glida ut ordentligt utan att plusen sköt i höjden. På kvällen blev det löpning + lätt styrka. Onsdagen var nog den bästa träningsdagen hittills!

Tredje dagen slår aldrig slint, sa vår tränare Henkka idag efter att X antal åkare hade beklagat sig över dagens känsla. Han syftade på att tredje dagen på höghöjdsläger oftast är den mest jobbiga.

 Första varvet på galciären var ett skämt, hjärtat dunkade trots att en trebent ren hade kunnat skida om mig baklänges. Sedan fick jag syn på en norska vars fart var så låg att hon i princip stod stilla. Så jag fortsatte söla och njöt av solen. Pulsen sjönk åtminstone! Men frustrerande att inte kunna träna teknik hela tiden såsom man hade önskat.

Eftermiddagen blev ett klassiskt rullskidpass i ett underbart landskap. Passet avlutades med en 35min stigning i lite högre fart. Träningen blev väl genomförd men tjejen är trött så nu blir det SÅåå skönt med vilodag imorgon.

Det känns verkligen ovant att bara ha tränat 3,5 dagar och ca 14h lugn träning och ÄNDÅ vara så redo för en vilodag. Hemma och på läger kan man ju dunka på 4-5h per dag utan att längta efter en vilodag på samma sätt som här. Okej, nån maskin är jag ju inte, men ni förstår kanske hur jag menar - träningen här känns på ett annat sätt.

Ser fram emot att ha en riktig slödag, sitta i morgonrock på min egen balkong och njuta av att vara här och nu. Känner mig så lycklig över att få vara här och uppleva allt detta! Kanske det blir en liten sightseeing också :) Långloppsteamet Coop HAR OCKSÅ KOMMIT HIT TILL HOTELLET, LIKSOM POLSKA SKIDSKYTTELANDSLAGET. oj nu blev det stora bokstäver. Så idag harjag snavkat med Oskar Svärd (en enormt lång konversation,,,)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar