fredag 28 november 2014

Dan före dan!

Hej!
Dagen har varit händelserik.

Först var vi tvungna att  få ett parkeringslov. För att få det måste vi ackreditera oss på ett annat ställe. Men servicemannen och atleterna kunde inte göra detta på samma ställe. Och dessutom behövdes västar för att få åka på spåret. Från ännu ett annat ställe! Efter många varv av och an runt hela Rukavillage hade vi till slut fått alla lappar vi behövde. Jag tänkte skämtsamt föreslå för den ena funktionären om de kanske kunde dela ut våra skidkort på vaktmästarens toalett? Det absolut roligaste var när pappa fick sitt kort (läs noga!)Kl. 10.30 började träningstiden för längdåkarna i Ruka och då var det minsann folk i spåret! De hade inhägnat ett område stor som en juniorfotbollsplan, och där hade folk sina testskidor. Det hade nästan behövts trafikljus för att dirigera skidtrafiken ut och in i området!

Spåren var extremt lösa, vilket jag (och många andra) starkt ogillar! Men det är ju samma för alla, det viktigaste är ju att skida avslappnat å få till ett bra fäste. Vi tyckte alla tre (Maria, jag och Oskar) att det var tur att tävlingen inte var idag, för resan kändes definitivt i benen!

Efteråt blev det mat, lite skolarbete och sedan fick vi besök av en reporter från Vasabladet. Efter en stunds degande blev det kvällslänk, mat och samling med alla åkare inför morgondagen. Vi fick skriva under ett kontrakt som jag ärligt sagt inte alls förstod. Jag frågade om det fanns en svenskspråkig version, men icke! Så jag gav lite förbättringsförslag. Nåja, det är underskrivet nu. Det enda jag förstod var att jag måste pröjsa 10 000e om jag dopar mig. Så nu får jag gömma min epo-väska under sängen.

Därefter hände det allra bästa på hela dagen! Maria och jag träffade männen i våra liv. På K-Market!!!

Jag såg Petter, gav Maria en blick och sedan klämde jag fram kameran, frågade på engelska (varför?) om vi kunde ta en bild. Han såg inte direkt ut som att han hade väntat på oss hela dagen, men hans ställde upp! Efteråt började vi båda fnissa som tonåringar. Petter köpte Coca-cola, sprite, två syltburkar, samma rågbröd som jag och en äggkartong samt juice. OM jag spionerade? näe, råkade bara titta ;)

Jultomten önskade mig lycka till!

 

FSS World Cup Team! (Toni och Matu är borta)
Immigt vid Karaokebaren!


Nu har pappa kommit hem från vallaboden och öppnat skidsäsongens första nutmix-påse. Det blir lite Idoltittande och sedan läggdags...
Imorgon blir en rolig och spännande dag. Jag har nummer 69 och har enbart 5 åkare som är rankade sämre än mig. Senast jag deltog, i Lahtis 2011,  blev jag 63e och förlorade 26sekunder. Bättre än så blir jag nog imorgon. Det är klart att mna måste sikta på 30bästa och sedan se var man landar. Jag är ju inte bara med som nån turist!

Det viktigaste för min del är att gilla läget även om förhållandena inte blir som jag hade tänkt mig vad gäller skidföret (det blir löst!). Hoppas på bra skidor, sedan kan jag inte göra annat än en bra och tuff uppvärmning.

Ha det bra, håll tummarna!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi hejar på er ska ni veta och kommer att följa med på nätet och i tv. Er morbror brukar låta högt som en racerbil då han åker slalom eftersom han är säker på att det hjälper till att öka farten :-) det var dagens tips från Kisor som ni kan ta till vid behov. Stort lycka till!

Emma sa...

Hihi, bra med inlevelse! Tack för stödet! Jag tror att en stor del av min hejarklack här i Ruka kommer från Kisor :D

Skicka en kommentar