lördag 8 november 2014

Godkänd start på tävlingssäsongen

Hälsningar från ett stökigt hotellrum!


Inför dagen hade jag tre mål:
- att skida avslappnat
- att ha kul
- att få skida minst två gånger

och de uppfylldes alla, kul! Det var superskoj att börja tävla igen!


I tidskörningen blev jag 14e, vilket är min bästa placering någonsin i en skejtsprint på nationell nivå. Någon fullträff var det inte, men tekniskt åkte jag mycket bättre än jag brukar.

Efter kvalet vågade jag tro och satsa på en semifinalplats, men jag visste att allt i så fall måste klaffa! I kvartfinalen var jag överraskande trött i armarna och fick verkligen ligga i för att haka på ledarklungan. I den sista långa uppförsbacken var jag hack i häl på de som ledde och trodde då stenhårt på att jag kunde knipa en semifinalplats, men sedan tappade fart speciellt i den sista branta backen.  Farten jag hade över krönet berättigade till VIP-medlemskap i snigelklubben. Upploppet gick sedan helt okej, men det räckte tyvärr inte till mera än en fjärde plats och tiden var för långsam för att räcka till en luckyloser-plats. Så jag är definitivt mera nöjd med tidskörningen än med kvartsfinalen, men som helhet var det ett stort steg framåt vad gäller skejtsprint. Det blir så mycket roligare att  tävla när man har flera grenar man kan klara sig hyfsat i :) Men min största rädsla är att bli en sån som är rätt bra på mycket men inte superduperbra på nåt!

Annars var det bästa med dagen att Maria fick till en superprestation! Jag är sååå jädrans glad för hennes skull för jag vet vilken motvind hon kämpat i länge! Yes,  där visade du dem!

Dagens pedagogiska insats var när jag fick lära Matu hur sprintheaten är utformade. Trots tio år på absolut toppnivå i sprintsammanhang visste han inte att sammansättningen av kvartsfinalerna baserar sig på siffersumman av placeringarna. Alltså, placeringarna 1-10 fördelas mellan fem heat så att siffersumman av dessa placeringarna i varje heat blir 11. 2an blir alltså i samma heat som 9an. Samma sak med placeringarna 11-20 (siffersumman 31) och placeringarna 21-30 (siffersumman 51). Han tyckte att jag var jättesmart. Jag berättade inte att det var lillebrorsan som lärt mig det!

Snart blir det en kvällslänk med gänget och därefter middag på Amarillo. På kvällen tänkte vi kolla klart Hungergames 2 som vi började kika på igår. De stackars papporna får slita med vallandet (min egen är inte här så Bo-Göran har fixat mina skidor) hela kvällen, så Oskar och jag tänkte överraska dem med nåt gott inför farsdag! Såvida vi själva inte käkat upp det innan :D

Imorgon är det dags för stafett. Tyvärr har vi inte fått till ett helt lag, eftersom Andrea inleder tävlingssäsongen först nästa helg, Julia Charles Häger är sjuk och Ellinor inte har möjlighet att komma hit i helgen. Men Elin och jag får satsat på att skida tvåmannastafett! Det gick ju bra sist Minken gjorde det :D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar