onsdag 19 november 2014

Gott humör!

Hejsan!
Dagens goda humör beror på att jag fått veta att...


- 15 damåkare och 16 herråkare ryms med i Finlands lag till världscupen i Ruka i sprint, och 15 damåkare har startplats till 10km klassiskt (antal herråkare på 15km klassiskt har jag ingen koll på). Lagen tas först ut efter nästa helgs tävlingar. Hoppas det blir rekordmånga FSS-åkare som får delta!

- jag får åka till Scandinavia cup i Falun och i norska Meråker med FSS om jag vill. I FSS-projektet Elit2017 ingår en större satsning på Scandinavia cup utomlands, vilket är superbra för trots att man som jag inte ingår i Elit-gruppen har man ändå möjlighet att få åka med om man presterat bra. Vem som helst får naturligtvis delta i en Scandinavia cup tävling men logistiken och vallandet är ganska krångligt och dyrt att ordna helt själv. Som exempel kan jag ge detta: Vintern 2013 åkte jag och Oskar till Scandinavia cup i Östersund, eftersom skidförbundet ville se att man kan prestera bra utomlands om de ska ta ut en till Junior-VM, vilket vi båda siktade på det året. Finska skidförbundet ordnade resa, logi och vallning till dem som tagits ut till det finska laget, men för oss vanliga dödliga blev det minst sagt krångligt! Vi åkte över till Umeå med Wasaline och körde 5h bilresa dagen före tävling p.g.a. dåliga båttidtabeller. Förutom bensin, båtbiljett, bilavgiften på färjan, svindyr anmälningsavgift, logi och mat var vi tvungna att pröjsa saftiga 500e för vallaservice via finska skidförbundet (vilket vi naturligtvis inte betalade utan fixade vallning via en kontakt till Stefan Storvall)! Så, krångligt och dyrt för att plåga sig några enstaka minuter. Därför är det skönt med en mera ordnad resa med en genomtänkt tidtabell och bra service. Bra motstånd blir det definitivt, i Falun kommer ganska många länder att ha uttagningar inför VM så det blir nästan lika tuff konkurrans som i världscupen. Där syns det minsann om man har en sämre dag, men samtidigt ett utmärkt tillfälle att prestera bra!

 - jag fått ett stipendium för mina studieresultat och en hemtentamen jag skrivit kanske ska publiceras! 300 nördpoäng!!

- jag har fått en ny kompis i skidspåret! Caitlin Gregg heter hon och är från USA. Hon var supertrevlig och vi hade massor att prata om! Jag fick veta en hel del om livet som amerikansk skidåkare och hon fick lite inside information om Aikkus ben och en liten historialektion angående finlandssvenskar! Kul med nya bekantskaper :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar