söndag 16 november 2014

Stubblår!

Huh, det var så mina ben bäst beskrivs i går. Redan då jag steg upp ur sängen var benen lika trötta som på fredag efter sprinten. Trots det kan det ibland gå hur bra som helst på tävling så det var bara att ignorera känslan och tagga till. Öppnade försiktigt i början och fick höra att jag var några sekunder efter de andra FSS:arna (Robin, Christoffer och Eric). I den sista långa backen på sista varvet då jag jag skulle öka farten och trycka ut det sista så tog det ca 10 s och så var benen helt stumma, fast andningen inte var särskilt nära max. Det blev korta stela myrsteg hela backen och i utförsbacken hade jag svårt att komma ner i sittposition. Jag fick inte ut allt av min kapacitet i går och jag är nog säker på att det går fortare ännu i vinter på distans.

Dagens positiva då?

Jag vann den interna kampen (de ovan nämnda) med 0,4 s före Eric. Vi har skrattat åt hur det ens är möjligt att vara så jämna. Robin var 1,5 s efter och Christoffer 7 s.
Gårdagens lopp var betydligt bättre än fjolårets klassiska lopp här. Då var jag 3,50 min efter Poltaranin, som även vann detta år och nu förlorade jag 3,05 min.

Nu skall jag snart bege mig till spåret för att heja och ge lite mellantider åt dagens tävlare. Det blir skönt att bara se på och se dem lida :) På eftermiddagens blir det en lång skidlänk och morgondagen spenderas med VILA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar