fredag 14 november 2014

YEEEEEE!

Hej alla gulliga läsare, tjoho vilken dag!

Sprinten gick superduperbra!! Jag blev 8e i kvalet knappa 9sek efter  Justyna Kowalczyk. Sedan blev jag andra i min kvartsfinal och tog mig alltså vidare till semifinal. I semifinalen blev jag 5e, någon meter efter min rumskompis Maria. Det var ett ganska tight heat eftersom det faktiskt bara var en knapp sekund till en finalplats. Men det var helt enkelt en knapp sekund för mycket. Slutplaceringen blev nionde eller tionde, vilket är 35 placeringar bättre än vad jag någonsin presterat här. Hade inte alls kunnat drömma om någon sådan placering utan mest bara fokuserat på att vara med 30 bästa. Så just nu är jag en väldigt, väldigt lycklig tjej!

Å ni vet inte hur skönt det är att skriva just de orden. Jag har haft den här tävlingen i tankarna under många, många träningar när det gått som tyngst. Oloksen Tykkikisat är nämligen en stor tävling med många deltagande nationer och fungerar för oss finländska skidåkare som uttagningstävlingar till världscupssprinten i Ruka. I somras fick jag dessutom reda på att tävlingen skidas på min pappas 50-års dag, så hade jag inget annat val än att prestera på topp! En tripp till Ruka vore väl en fin present, och jag hoppas, hoppas att dagens insats räcker till för att jag ska få göra världscupstart om två veckor. (Ska jag vara ärlig blir jag nog ganska förvånad, arg och släggkastande om det inte räcker till!)

Annars hade FSS än superfin dag: 4 herrar gick vidare och 3 damer. Matu blev 2a, Toni 4e, Maria 7e, Jag 9e/10e, Andrea 15e. Rikus och Oskars(!!!) slutliga placeringar har jag inte koll på, men med 30 bästa i alla fall. Jag tror inte att FSS har haft 7 åkare vidare någon gång tidigare, kanske 3 som mest. If Minken var nog säkert bästa förening vågar jag tro, med 5 åkare vidare! Förbundstränaren Henkka sken som solen idag :D

Just nu degar vi på rummet och är allmänt tillfreds med livet. Kl. 15 var vi tillbaka vid hotellet så dagen har varit tuff! Gissa om man ligger på minus både vad gäller vätske- och energiintag. Men det lär nog fixa sig: till kvällen har jag beställt en megatårta från köket för att fira födelsedagsbarnet/-gubben, men det vet han ju förstås inte om. Beställningen lät såhär: "Viisikymmentä. ISO TORTTU KIITOS." Blev något mobbad för det... :D (Egentligen formulerade jag mig något annorlunda, men när jag övade lite innan så lät det ungefär som ovan).

Imorgon blir det 5km klassiskt i trögt nysnöföre. Jag hade dealat med Henkka att om jag åker bra idag blir det rosa heldräkt som tävlingsoutfit i morgon. Och jag håller mitt ord så folk får se upp för rosa pantern i morgon! Siktar på att förminska avståndet till täten jämfört med tidigare år, få en bättre placering än sist och putsa de internationella skidpoängen (FIS-poäng), så hoppas det finns krut kvar!

Ha det bra!

5 kommentarer:

Barbro sa...

Så otroligt bra för att det är så otroligt svårt! Jättegrattis!

Emma sa...

Tack ska du ha, jätteroligt att höra! :D

Anonym sa...

GRATTIS! och gratulera pappa oxå! malin&Uffe

Mikaela sa...

Härligt! Bra jobbat! Hälsa och gratta

Emma sa...

Tack ska ni ha! Pappa tackar också och hälsar! :))

Skicka en kommentar