onsdag 31 december 2014

Heavy legs

Känslan under gårdagens träning på Köukar var något i hästväg. Det gick så trögt redan på uppvärmningen att jag frågade Rolle ifall jag skulle skippa intervallerna. Han tyckte ändå att jag skulle utnyttja terrängen och dra några drag, men i lite saktare fart än vad det ursprungligen var tänkt. Efter 2 drag kändes det fortfarande bedrövligt så jag slutade där. Det var som om syreflödet i benen försökte slå världsrekord i minimal aktivitet. 
Vår teori är att kölden på söndagens tävling gjorde att belastningen på musklerna blev större och återhämtningen fördröjd. Det har nog hänt ett antal gånger tidigare. Nu blir det lugnare grundträning fram till landskapsstafetten 6:e januari, som blir en genomkörare till Skandinaviska cupens sprint i Falun 10:e januari. I morse blev det en återhämtande träning, 30 min länk med Otto + 20 min simning. 

Matchen igår var rätt så jämn men tyvärr drog Sport det kortare strået i förlängningen då Ässät satte in ett snyggt mål. Bra stämning och goda korvar fick vi :)

För skidåkarnas skull hoppas jag att det varma vädret inte förstör spåren på Köukar alltför mycket. Det var nog rätt så tunt snölager på banan redan innan det började smälta igår.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar