söndag 21 december 2014

Jullov hemma i år?!

Jag hade egentligen tänkt åka till Ylläs inkommande lördag, men beslutade mig idag för att jag stannar hemma. Nu när det kommit mycket snö går det att åka skidor också här. Behövs det tuffare terräng för något hårdare pass åker jag till Köukar eller Lappfors. Spårservicen i Larsmo är dessutom 80ggr bättre än i Ylläs där de är extremt snåla med att köra upp spår och dessutom ofta kör för hårt så att det blir alldeles för ojämnt (i övrigt tokgillar jag Ylläs, men just spårservicen kunde förbättras).

5 av 5 getingar till P-O, småkusinen Jocki och andra eldsjälar i Larsmo Idrottspark, här pistas det minsann! Jag vet bara ett annat ställe där det är lika bra och det är i Vörå. Öjberget i Vasa hör nog tyvärr till de sämre ställena vad gäller aktivitet med spårkallen. Desto större aktivitet ser man med fyrhjulingen, har både en och annan konstaterat (vi trodde vi skulle fnissa ihjäl oss när stadens anställda hade lekt med fyrhjulingen och fastnat uppe på en stockhög, haha va pinsamt. En gång hörde jag ett våldsamt tjut och såg hur nån av dem åkte nerför slalombacken med madrasserna som brukar finnas runt träd och elstolpar. + en massa annat som jag inte ids berätta) Förlåt för den kängan, det är ju viktigt att man har kul på jobbet, men lite kan man ju fundera kring prioritetsordningen! Knappast läser nån av dem detta så då kan vi alla oja oss tillsammans :D

Andra faktorer som påverkar att jag inte åker norrut är att jag måste minimera antalet dagar i bil i och med att mina ben dör av att sitta stilla och den första träningsdagen efter resa brukar bli tung. Sedan borde jag också testa igenom mina skidor och det klarar jag ju inte av att göra själv (läs: pappa behövs)! Det ska också bli skönt att få vara på samma ställe längre än 4 dagar och faktiskt hinna träffa alla man har tänkt men även hinna vara lite spontan. Jag har ju inte varit hem-hemma ordentligt sedan skolan började i september!

Imorgon blir en rolig dag, Sara och Smilla kommer hit! Otto är som ett barn på julafton (höhö) i väntan på hunden Smilla. På kvällen blir det föräldrafritt hos Mommo och Moffa när det är dags för spelkväll :)

Dagens bild blir min lite för tidiga julklapp från Salomon, pursuitskor för tävlingen i Falun 11 januari. Nu ska ja träna jumppaskiidrasi, som Ronnie kallar det :D Pursuit är alltså den lite udda tävlingsformen där man byter stil från klassiskt till skate under ett och samma lopp. Det knepiga är att skorna måste passa både skate och klassiskt, så det blir en liten kompromiss med böjbarheten i vriststödet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar