torsdag 11 december 2014

Lillehammer!

Tjenare!

Resan till Lillehammer børjade katastrofalt. Min telefon gick sønder under natten och kunde alltså inte væcka mig 4.30. Klockan fem børjade Maria undra var jag høll hus, men numret kunde ju int nås. Som tur var var min kæmppis Johanna hemma, så Maria fick støra henne i skønhetssømnen. Yrvaken och panikslagen slængde jag på mig klæderna och dundrade ner med væskan nerfør trappan! Lyckligtvis var det inte nån rusning på Vasa flygplats så vi hann hur bra som helst æven om vi hade missat latest ckeck-in. Kl 6 lyfte planet och redan kl 8 norsk tid befann vi oss i Oslo, dær Henkka och vallare Mats plockade upp Maria, mej och Rikhard. Knappa 2h senare nærmade vi oss Lillehammer.

Vilken mysig stad detta ær! Den befinner sig på en slags bersluttning strax ovanfør norges størsta sjø, som jag redan glømt vad heter. Mysiga færgglada træhus och smala gator som sluttar ordentligt. Snø finns det också lite av :) Førhoppningsvis hinner vi turista hær också och inte bara tævla!

Efter lunchen kørde vi till spåret. Nu førstår jag varfør norrmænnen ær duktiga, jædrans vilken terræng! Søndadens tævling, 20km klassiskt, kommer att bjuda på mer æn 800 højdmeter. Upp och ner går det hela tiden, ungefær två pastakningstag hinner man ta!
På spåret træffade vi också Sara, som bor hær i Lillehammer. Vi fick privat guidning till ett lite lættare spår, vilket nog behøvdes efter 1h på mørdarbanan ;)

I morgon blir det en lite længre sovmorgon och hærlig hotellfrukost eftersom vi tjeter først tævlar på lørdag och inte kan skida så længe tævlingarna imorgon pågår.

p.s. ni som førsøker nå mig per telefon: ring Maria eller Henkka :) Hoppas på att jag ska få återupplivat skrællet men man vet aldrig :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar