söndag 21 december 2014

Ok lördag, tung söndag!

Helgens FIS-tävlingar gick sådär.

Eller lördagen var väl helt okej, 6e blev jag bland kanske 40 damåkare. Men det kändes som att jag stressade runt spåret helt utan teknik, det var svårskidat i de lösa spåren. Andrea gjorde sitt bästa lopp i år och blev andra, något jag minsann unnar henne!!! KUL!

Men söndagens tävling var inget att hänga i julgranen. Pulsen låg kanske kring 160 och mjölksyrehalten på minst 16 (vilket också var min slutgiltiga placering). Äsch, jag hade nog velat åka snabbare idag men benen var helt stumma. Någon tycker säkert att jag är en dålig förlorare när jag inte kan ta en sämre tävling och måste förklara det med stumma ben. Men de var stumma, jag lovar - du hade inte velat byta! Undrar om jag gjorde en dålig nervarvning efter lördagens tävling? Eller om jag bara borde låta kroppen vila.

Det har blivit en hel del tävlingar på sistone, och ännu sjukt många resdagar + tuffa skoldagar så det är kanske inte så konstigt att kroppen börjar säga ifrån. Någon katastrof var det ju inte men jag vet ju hur det ska kännas när kroppen fungerar. Nog är det ju lite skumt om man har mera mjölksyra efter 1,5km i Ristijärvi än efter 20km i Lillehammer! Utan att prata med någon tränare (även om jag gjort det) vet jag att nu behöver jag jullov och  grundträning i en vecka. Nästa tävling blir i Haapavesi 28.12 men den tar jag mer som en tuff träning eftersom jag inte kommer att köra något speciellt förberedande program inför tävlingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar