söndag 28 december 2014

Oltermanni från Haapavesi

Ännu 9.45 visste man inte om tävlingarna i Haapavesi skulle genomföras, pga kölden. Som tur var blev det ändå tävlingar. För min del spelar kölden ingen större roll - en del av mina allra bästa lopp har jag åkt när termpmetern varit nära eller över minus 20-strecket. Ibland har man nytta av att vara en svettig typ :)

Dagens saldo blev tredje plats för både mig och brorsan. Dessutom inkasserade vi två träplaketter, 2kg Oltermanniost, 2 drickabälten och ett paket grön LF (inte tobak, glidvalla). Det känns ju inte helt könsneutralt att herrarna får glidvalla å damerna blir utan!  Nåja de va en bisak men i mitt nästa liv ska jag bli en riktigt irriterande politiker. ;)

Men tillbaka till tävlingen, som gick riktigt bra ännu en km före mål då jag hade tagit in rejält på tjejen som startade före mig, Päivi. Men på två korta uppförsbackar å två långa nerförsbackar drog hon ifrån med 12sek! Jag brukar vara ganska bra på att pressa när det gör ont, men idag var jag lite utan glöd på slutet.

Vann gjorde som väntat Katri Lylynperä med tiden 17.14 (lång femma!), åt henne förlorade jag brutala 40sek. Åh, dags för pension Emma! Marginalen är dubbelt större än vad jag tycker är rimligt med tanke på de duster vi haft tidigare i vinter. Men, föret var fruktansvärt trögt (nysnö å minus 16) å Katri hade superglid, bra mycket bättre glid än både mig och Jenni när vi testade efteråt. Inte vann hon ju 40sek på bara skidorna men på just denna bana hade glidet stor betydelse då det var många partier med lång sluttande nerförsbackar å slakmotor med mycket parstakning. Men ändå förlorade jag för mycket tycker jag!

Dagens positiva
jag var piggare än förra söndagen
jag hade dunderfäste
 parstakningen kändes stark
 jag får donera ost åt mitt hungriga gäng i Svede.
Hittade också en större burk med min favoritsportdryck Hartsport
känner mig nöjd med den nya telefonen då jag kan blogga när jag sitter i bilen :)

Ikväll blir det ännu en kvällslänk å imorgon vilodag. Då blir de brunch hos fammo för mig å brorsan å senare på dagen kommer våra kusiner från Hfors på besök för att ytterligare späda på vår hundfeber!

På tisdag blir det en tuffare träning på Köukar med några kompisar. Hoppas de kan hjälpa mig att pressa mig bättre när jag blir trött (det är orsaken till att jag stengillar samstart- min inneboende latmask mosas totalt).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar