tisdag 30 december 2014

Samträning på FM-banorna

En hel drös med juniorer + några seniorer från FSS testade Kokkolas FM-banor idag.

Jag och Andrea drog 5*3min stegrande intervaller så att vi i varje drag fick med de två tuffaste backarna. Nysnön gjorde att det var ett förbaskat trögt före, man visste nästan inte om folk man såg på spåret drog intervaller eller åkte sakta ;) Antagligen såg det lika slött ut för oss men kom man riktigt nära kunde man få höra en hel del flåsande.

Det var en riktigt rolig träning även om den var tung, och jag fick en liten aha-upplevelse vad gäller växel 2 som används uppför. Andrea är mycket bättre än mig på den växeln och tipsade mig lite om armföringen, och jag tyckte att det blev rätt mycket bättre. Det som är frustrerande med att träna teknik är att det tar så himla länge innan det börjar sitta. Man kan få en aha-upplevelse på ett pass men redan nästa gång är man Bambi igen.

Men det gäller att vara envis, nöta på, skida efter någon annan, filma och TÄNKA. Man kan få så otroligt mycket ut av att förbättra sin teknik. Under hela våren försökte jag på rullskidandet att stämma i växel 3 utan större resultat. Sedan åkte jag en vecka till Ylläs, råkade knäcka en stav och blev tvungen att skida alla pass med klassiska stavar. Varje pass åkte jag minst 3ggr upp för en tvåkilometersbacke, alltid växel 3. Efter några vilodagar blev det Aateli Race och vips så kunde jag skejta!! Så jag vet att det går att ändra sitt motoriska mönster, men gratis kommer det inte! När det väl sitter är det värt alla timmar och alla fula tankar man tänkt om skidåkandets ädla konst känns avlägsna!

Ikväll åker Pappa, Manda, Otto och Oskar på ligamatch till Vasa (Sport-Ässät). Eftersom jag fryser i ishallar och har svårt att se pucken valde jag att stanna hemma. Mamma och jag ska ha en myskväll med bastu och fotbad. Hon har lite fördomar gällande kvällen då jag inte är någon godisfanatiker så hon tror fast och fullt på att vi kommer att tugga på varsin ingefärsrot. Fåse!

Angående FM-banorna var de tuffa och utslagsgivande. Hoppas att vädret inte blir alltför varmt för väldigt mycket spelrum med snöcentimetrarna finns inte. Kanske hade man kunnat skjuta lite konstsnö under de kalla dagarna men det är ju lätt att vara efterklok! Själv får jag ju inte delta då födelseåret 1991 numera har en tant-stämpel :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar