torsdag 25 juni 2015

Dag 4

Efter en mycket vetenskaplig studie med en hel respondent har jag bevis för att det krävs 5 cykeldagar för att vänja rumpan vid sitsen! Nu gör det inte ont längre, woop woop! Men tro mig, det gör ont på andra ställen. Som sig bör på läger!
Vilken dålig bild! Tog den i misstag då jag svarade på ett telefonsamtal,. Men det är den enda bild jag har tyvärr!

Vi bor på hotell Tulikettu i Sotkamo och är alla positivt överraskade! Servicevänlig personal å framförallt en fantastisk kock (i stil med kocken på hotell Jeris i Muonio). Näringsrik, mångsidig och supersmarrig mat, mmm! Det gör mycket för knopp och kropp att man får fylla depåerna ordentligt efter varje pass. Det finns ju inget bättre än att vara pigg och energisk hela passet, förutom de sista 10 minuterna då man börjar längta efter ett berg med ris. Det jag tror att många idrottare glömmer idag i och med fitnessboomen är att man inte tränar för att kunna äta, utan äter för att kunna träna!

I och med att min träningsmängd är rätt rejäl och min förbrukning likaså har jag inför denna säsong fått rekommendation om att följa med vikten några gånger i veckan. Bara för att se att den hålls någorlunda stabil, för då mår kroppen bäst. Främst handlar det om att inte tappa vikt, då tappar jag också muskler. Så för första gången i mitt liv äger jag en våg! Att vågen visar -1,5kg som efter senaste läger lär inte hända (och får heller inte hända) efter denna vistelse!

Värst vad mycket matsnack det blev! Men jag har inte så mycket annat att komma med. Cyklar ju mest å eftersom jag är världens anti-guru låter jag er vara utan cykeltips:D särskilt mycket simtips har jag inte heller! Däremot kan jag berätta att hotellets ägare försökt värva mig till hans skiteam Firefox (som inte existerar ännu). Med kriteriet "sä oot niin fiksu tyttö", är jag är tydligen hans enda stallåkare hittills. Haha, han e nog en kul filur! Men jag tänkte nog ge honom en snyting då han sa att det hördes att jag inte är "suomalainen" (??!). Med en fräck ton sa jag att jag visst är finländare, men kanske inte finskspråkig, och då blev han nog lite tyst. Med rätta!!
Det som irriterar mig med språkdebatten och tankar kring finlandssvenskar är:

1. Att en del inte inser att även om man identifierar sig som finlandsvensk är det inget hinder för att ha en lika stark finländsk identitet. Många tycks tro att vi känner oss mer som svenskar än som finnar! GRR! (Som den IQ-typ som för några år sedan frågade av mamma om vi handlar med kronor i Svenskfinland)

2. Att man inte ser flerspråkighet som en rikedom (från båda hållen)!

Oj hjälp vilket brokigt inlägg!
Imorgon blir det intervaller, 6*4min uppför. Därefter swimming!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar