tisdag 30 juni 2015

Händelserika dagar


Hallou!
De senaste dagarna har jag hunnit med massor icke-träningsrelaterat!
Manda och jag har varit på stan, shoppat och sett filmen Jurassic World. Shit va den var bra! Det kändes smärtsamt att gå ut från biosalongen och samtidigt inse att dinosaurierna är utdöda!!

Jag har hälsat på hos släktingar, hjälpt fammo att tvätta fönster, hjälpt herr Anonym med lite virkestransport, lärt mig hur man inte ska backa med släpkärra, lekt designer och experimenterat fram en rysligt god melonsallad. Däremellan har jag haft ett riktigt flow med min magistersavhandling. Här är mina cykelskor, vardagsskor, stadsskor, hundrastningsskor, fönstertvättarskor och arbeitsskoa. Fashion! Eftermiddagens cykelpass med herr Anonym blev lerigt som ni ser...


Jag och syrran ensamma i biosalongen. Undrar varför?Min superba sallad! Jag svängde ihop babyspenat och mommos bladsallad med honungsmelon, vattenmelon, rödlök, gul paprika, fetaost gjord på get- och fårmjölk och naturella cashewnötter som jag rostade. Lite salt, peppar och sesamfrö på, sedan var det klart! Passade toppen med kyckling och ris!


Hur står det till men grisfötterna då?

Igår besökte fotspecialisten Tomas Nylund som gav mig väldigt goda besked. Egentligen märkte jag redan på ditvägen att foten börjar bli i skick. Jag hade nämligen inte haft på mig riktiga skor på nio dagar, utan prövade löpskor för första gången igår innan besöket hos Tomas. Det gjorde knappt ont alls, bara om jag riktigt försökte få det att göra ont ;) Efter undersökningen var den förstås lite öm, men jag vet ju vad det beror på! För att vara på den säkra sidan tränar jag utan hälskor ännu imorgon för att på torsdag testa på parstakning. Eller egentligen beror det lite på vad den idrottsläkare jag ska besöka imorgon säger. I och med att Vasa idrottsakademin och gruppen Topteam har samarbete med Terveystalo fick jag snabbt (2dgr)och enkelt fixat en tid dit. Annars är ju väntetiden lätt 2 veckor! Så tack till Jens Wallin som jämt fixar såfana saker på momangen (i vintras när jag under en tävling hade skum andning fixade han ett astmatest på Terveystalo 2(!) vardagar senare!). Tyvärr verkar det vara så i detta land att vill man ha hjälp snabbt är det till den privata sektornman fårsöka sig, i synnerhet som idrottare då man sällan blir förstådd och inte heller har tid med köande. Fast vad vet jag, jag är ju lyckligt lottad och har sällan hälsoproblem (peppar, peppar, tai trä å hela faderullan)

Nu sitter jag i bilen påväg mot Vasa med syrran (om ni märker utnyttjar jag alltid dötiden i bilen till att göra uberintressanta inlägg). Jag tänkte kombinera mitt läkarbesök med att våldsgästa brorsans tjej Jenni och ha det lite tjejigt med henne och syrran. I bakluckan har vi flera kg melon (extrapris på Halpa-Halli) och två stora ikeakassar med sängkläder, en plastpåse med Allas-tidningar som syrran prompt måsteha med samt två väskor med främst träningskläder. Jag tänkte simma, styrketräna och cykla (gissa med vems cykel Oskar?) under vistelsen. Vet faktiskt inte hur länge vi stannar, beror på hur länge Jenni orkar med oss, på mandas planer och på hur länge jag kan hålla mig från att rullskida! Annarrs lär de ha nån slags sommarmarknad på torget så det blir ju skoj. Sånt tycker jag on, att strosa runt och titta på finheter, klurigheter eller spännande mat/livsmedel. Inte som när man provar kläder, bööhh va tråkigt och omständigt.
En selfie får avsluta detta mastodonta inlägg, grattis om du orkade till slut!
  Jag tycker det är lite fånigt att man bara ska publicera överretuscherade barbiebilder på sig själv tagna från konstiga vinklar. Eftersom jag har för hög självbevarelsedrift för att publicera träningsbilder på min svettiga nuna, får detta vara nån slags kompromiss. Nee nu ska ja sluta svamla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar