söndag 21 juni 2015

Midsommar!

Efter ett styrkepass på fredagsmorgonen gjorde jag och Amanda i ordning det sista i matväg inför midsommarfesten, och ringde sedan efter pappas båttaxi för att ta oss ut till kobben.

Vädret blev ju tusen gånger bättre än vad man hade väntat sig, maten var god (!!!) och sällskapet toppen. Först på lördagskvällen kom jag till fastlandet så jag har haft en riktigt avkopplande vistelse med bastubad, Aliasspel, krocket och allt som hör sommaren till!På fredagskvällen stod jag för dukningen (enligt man-tager-vad man-haver principen) och lyckades rätt bra!
Som jag hintade om här tidigare hade vi bullrat upp med mängder av mat. Lite väl mycket nästan eftersom man var alldeles proppmätt redan efter förrättsbordet (räkröra, hemgjord senapssill och strömmingsflundra, gravad lax, köttbullar, örtsmör, kavring, knäckebröd, två sallader, nypotatis och hemmagjord potatissallad)
  Pappas kyckling- och räkwook fick 10p!Efterrätten bestod vaniljpannacotta med kladdkaksbitar och jordgubbar, medan vi till kaffet hade havrerutor, blåbäscheeseckae och Fiffis underbara marängtårta. Inga light-versioner här inte!Annars äter jag inte så mycket sötsaker men på högtider som midsommarafton, julafton och liknande bryr jag mig inte det minsta i vad som slinker ner (eller ja, alkohol dricker jag inte). Ju "stinnare" desto bättre, hehe! Att då och då ha en riktig frossardag gör gott för både kropp och knopp, och går det inte ut över flera dagar tror jag att man kan få riktigt positiva effekter. Åtminstone jag brukar känna mig riktigt energisk första passet efter en sådan dag även om pulsen kan vara lite högre!Hoppas alla ni läsare har haft en fin midsommarhelg, kopplat av, unnat er och njutit av god mat och umgåtts med dem ni trivs med!
 
 För er som saknat hundbilder, här kommer de:
 

 

 1 kommentar:

Saga R sa...

Recept (ungefärligt) på woken? :) p.s. Av ren nyfikenhet tänkte jag fråga; dricker du kaffe? :D eller kanske te?

Skicka en kommentar