lördag 4 juli 2015

Karataage!

Dagens känsla: Överkörd!

Orsak: En vanlig arbetsdag från kl. 9.30-21.00 igår på villan.
* vanlig för pappa i alla fall

Sysslor: Stenplocking, stenbärning, stenrullning, stenskottning, sandskyffling, sandskottning, grävning, jämning, bärning... - all slags aktivitet med händer, spade, hävstång, skottkärra och talja. Dessutom sjösatte vi tjejer en båt på kvällskvisten när krafterna minst sagt började sina.

Trots att jag hade en paus under den värsta stenrumban då pappa och Roland drog upp en 2,5tons bjässe ur marken (År 2015 med Manpower Only!) var det en tuff dag! Inte sådär pulsmässigt som jag är van med, utan kraftmässigt. Baklår, mage, axlar och armar fick sig minsann en omgång av både maxkraft och uthållighetsstyrka. Funktionell styrka och inga isolerade spännarövningar...

Smärta: Överallt!

Konstaterande: Biffarna på gymmet aldrig skulle orka med en kroppsarbetares vardag.
Kan ens jag kalla mig vältränad då jag kände mig som kalops i morse när jag vaknade?
Det blir säkerligen flera liknande dagar i sommar för jag tror hårt på att man kan utveckla sin fysik på det här sättet också. I femtonårsåldern, då vi nyss hade köpt stället, sysslade jag med sånt här varje helg och då var jag superstark för att vara tjej och 15 - men kanske sämre på andra saker istället. Måtta med allt! Och all heder åt kroppsarbetare!

 Otto och Zorro (som ser ut som en katt) pausar på våra retromadrasser.
Vilken fetabeta! Jämför med stövlarna i storlek 43!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar