tisdag 11 augusti 2015

Minitriathlon i Norrnäs

Nu är det väl dags att bjuda på en liten uppdatering om vad som skett och sker i mitt liv. I söndags deltog jag i ett minitriathlon i Närpes, 400 m simning + 15 km cykling + 5 km löpning. Simningen tränade jag två gånger, mest för att öva teknik så att jag skulle orka crawla med relativt bra fart hela sträckan. Det kändes inte så bra och jag var helt slut efter 100 m. Andra gången jag var så var det rätt så lika men det kändes lite mer avslappnat.

De övriga momenten tränade jag förra veckans tisdag då jag först cyklade 15 km och sedan sprang 5 km, tävlingsfart förstås! I Cyklingen växeldrog jag tillsammans med en annan och vi hade medelfarten 37,8 km/h, sämre än jag trodde. Då jag sedan skulle springa så rullade steget lika bra som min första isbil efter att ena bakhjulet hade lossnat. Låren var helt stumma och stela och farten lite på 4 min/km. Efter 3 km började benen mjukna till lite och jag klockade sluttiden på 19,40.


Själva tävlingen i Närpes gick lite bättre. I simningen startade jag med flit i bakre ledet för att jag inte skulle vara i vägen för de som kan simma men med facit i hand kunde jag nog ha ställt mig i där framme. Vid vändpunkten började det finnas tillräckligt med ledig yta och då började jag passera folk. Efter ett snabbt byte (satte endast på mig tröjan med nr.lapp, hjälm, cykelskor och glasögon) var jag tredje då jag började cykla. Jag passerade 2:an efter 500 m men efter 2 km kom Jonas (vinnaren) och Peter Östman om mig. De cyklade betydligt hårdare än mig. Cyklingen gick ganska sakta, vet inte om det berodde på den rätt så nötta asfalten eller på mig. Efter cyklingen var jag fjärde ca 1 min upp till trejde plats. Det började lika tungt som på träningen och jag hade 8,20 efter 2 km. Men sedan vid 3 km blev steget lättare och jag började se Peter framför mig. sista 1,5 km pressade jag mig så hårt jag kunde och jag hann precis ikapp honom till sista backen, ca 300 m före mål. Efter en fartökning på backen så fick jag en lucka och kom i mål som trea. Jag gömde stanna klockan vid målgång men då jag hade pustat ut en stund så visade den 19,40, så jag hade kanske nånting kring 19,10.

Det var en riktigt rolig tillställning och jag fick nog en blodad tand till nästa sommar. Vem vet vad jag anmäler mig till här ännu i höst!

I går fick jag dra ett dagsläger åt Sundom IF:s glada juniorer. Första passet tränade vi parstakning (jag äger inga skaterullskidor) och andra passet körde vi cirkelträning där ute + måsafotboll. Vi bildade tre lag och sen hade vi tävling mellan lagen vem som gjorde 200 repetitioner först i olika övningar, bl.a. armpressar och grodhopp, Det känns (och syns) idag!

I övrigt har jag det riktigt bra, förutom ett enormt tarmvred (eller vad det nu är!) som jag vaknade med i morse. Det har inte ännu heller gett med sig, snart skall ja bombadera det med en hästportion havregrynsgröt och se ifall fibrerna får fart på skiten! Jag är lite ovan för jag brukar nästan aldrig ha ont i magen. Kanske det är blindtarmen...

För tillfället lägger jag skulden på x antal riskakor med jordnötssmör som jag avnjöt efter kvällsmålet igår.

Steget ser lättare ut än någonsin, en synvilla.

Byte från simning till cykling
Prisutdelning. Copyrights My Run Närpes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar