torsdag 20 augusti 2015

Torsdag

En svacka. Kan man säga att jag haft idag. Som att det inte vore tillräckligt med två sjuka fötter (som fortfarande inte har fått nån exakt diagnos eftersom ingen läkare verkar veta vad det är och de som vet är fullbokade), har jag så mycket blåsor och sår i och kring munnen av allt simmande i simhallen att jag får ha några dagars uppehåll med det också. Annars går det snart inte att äta. Dessutom gör det ständiga svidandet att jag blir en total igelkott humörmässigt. Kunde man få be om en lite mindre defekt kropp? Nåjaa, det var dagens aggressioner. Överlag har jag varit på bra humör under de senaste veckan, men idag hade jag någon typ av mental tömningsdag. Imorgon är en ny dag! Min favoritdag, som Nalle Puh brukar säga.

Igår drog vi annars iväg med flyttlass nummer ett till Vörå. Jag tror att jag kommer att trivas bra där, det känns bra att folk hälsar på en och kanske småpratar när man möts på trottoaren, att man har nära till naturen och att ... ja... det är lite lantligt och att man inte är så anonym. Under mina fyra år i Vasa har jag inte sagt mer än "hej" åt mina grannar, egentligen vet jag inte ens hur mina grannar ser ut men jag brukar hälsa på folk som går i trapphuset och anta att de bor där. Den ena damen hade en fet hund med grym astma och de var egentligen de enda jag kände igen, eller hörde igen...  Det känns på nåt sätt så ensamt i en större stad, hur knäppt det än låter.

Hursomhelst, här gick det exakt 1 min innan den första grannen, en äldre pratglad farbror, dök upp för att berätta hur man får ytterdörren att hållas uppe. Efter lite småbabblande sa han bara plötsligt med äkta Vörådialekt (som Axel i KAJ): "jaa, ande förra lämna jo jäär han" och nickade mot badrummet. På standardsvenska betyder det "den förra hyresgästen dog här inne på toaletten". Vi hade lite svårt att hålla oss för skratt (eller gråt), här var det raka rör! Först visste jag inte hur jag skulle reagera, nåt sånt vill man ju inte veta när man ska flytta in ensam på ett nytt ställe! Sedan insåg vi allihopa att det inte var något att bry sig om, han som bodde här har det nog bra på något annat ställe. Eller som städmaniska mamma sa, bättre att den förra gästen kolade på vessan än att han hade 30 katter som hade kissat där. Så nu vet ni, att jag kanske har ett spöke på vessan och en kul granne utan filter! Tur att jag inte är så känslig :) Det ska bli intressant att lära känna de övriga i huset, jag lär sänka medelåldern rejält. Å de ska bli såå kul att inreda vidare...

Imorgon blir det förutom styrketräning (mina armar är biffar!) lite gardinsfixande, och på kvällen bär det av mot Juthbacka för korvgrillning. Kom och köp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar