söndag 13 september 2015

En hemtrevlig söndag

Hejhå!

Min söndag har varit mycket bra hittills!
Jag inledde den med lite bålträning i skolans gym.
Bandena är mina egna. Jag har produktutvecklat dem lite genom att göra öglorna lite mjukare eftersom plasten skavde så mot smalbenen/vristerna. De passar bra i det här gymmet som faktiskt är lite shabby. Men det har de grejer man behöver. Dessutom finns här ett räcke som man kan göra gymnastiska övningar på för att stärka överkroppen :) Jag har märkt att jag blivit väldigt mycket starkare sedan allt fotkrångel började och det känns motiverande! Däremot är jag sjukt styv i benen efterson jag nästan aldrig gör något aerobt pass som involverar dem och aldrig riktigt får "spolat" kroppen efter styrkepass. Resultatet blir att alla slaggprodukter samlas i benen. Jag försöker gympa med foamruller varje dag och massage varannan vecka, men jag märker inte någon enorm skillnad ännu. Nåjaa, jag får ju spola genom systemet nån gång i november, höhö.

Resten av dagen blev det graduskrivande och städning (inte på samma gång).  Mot kvällen kom Mommo och Moffa förbi så då passade jag på att övningsköra min kaffekokare och provbaka lite inför torsdagens inflyttningsfest. Åh va kul det var att äntligen få ta fram alla köksredskap och maskiner som stått oanvända i åratal! När jag bodde med Johanna hade hon det mesta i köksväg så jag släpade aldrig dit mina egna grejs. Men nu fick jag ta av plasten från elvispeln, kaveln, slickepotten, pajformen och muffinsformarna. Dessutom blev det premiär för min kaffeservis! Några tända ljus på det och doften av hembakt blev pricken på i:et. Förlåt för mitt tjattrande, men jag känner mig nästan lite barnsligt nöjd över att ha ett eget ställe. Lite som Lotta på Bråkmakargatan när hon bjuder Bamsen på te i sin röda servis. Med den skillnaden att M&M var lite bättre sällskap!  Och att min tröja inte killar och sticks.

Nästa vecka kommer jag att våldsgästa Maria i Vasa tisdag och onsdag eftersom jag har akademiträning i Botniahallen och höstens första lektion. Nu när mina utslag äntligen försvunnit ska jag passa på att simma lite också, de har ju en 50m bassäng i Vasa. På torsdag tänker jag böka i köket mest hela dagen och på kvällen blir det som sagt inflyttningsfest. Hoppas jag inte bränner upp kåken! Mina gulliga grannar har sagt att vi får stoja hur mycket som helst eftersom de är lite halvdöva... Schysst! Kanske jag bjuder in dem på fredag om jag har nåt ätbart kvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar