måndag 7 september 2015

Första veckan som Vöråbo

Min första vecka som Vöråbo har varit över förväntan.
Jag har fått ett varmt mottagande från alla jag träffat, bl.a.av kassörskan i mataffären, vaktmästaren, postiljonen och ägaren till handarbetsaffären. Tydligen hörs det att jag är "norrifrån" och tydligen ser jag för gammal ut för att vara internatselev!

De bästa mottagandet har jag ändå fått från mina grannar. Jag har redan varit på besök till en söt tant och fått en kaffeinbjudan från en annan. En tredje granne har varit intresserad av min släkt och har koll på var jag är, var min bil är parkerad och att den har tillräckligt med luft i däcken! Småstads(?)atmosfären har verkligen sin tjusning (men säkerligen också sin baksida ;)) Jag trivs med den i alla fall! Och på tal om grannar: Andrea flyttar in 200m från mig denna vecka!!!

En annan positiv sak är att jag inte behöver använda fötterna så mycket för mina vardagliga bestyr. Inom en 200m:s radie har jag försäkringsbolag, bank, frissa, två matbutiker, cafe, grillEN (!), bankautomat, postkontor, gympasal, gym, apotek, matkahuoltos paketuthämtning, pizzeria, bensinstation, optiker, handarbetsaffär, bilverkstad, busshållplats, bibliotek, internat och blomsterhandel. Nåja, besök vid blomsterhandel och citygrillen kanske inte hör till mina vardagliga bestyr, men ändå är det ett imponerande utbud av tjänster inom ett stenkast. Okej 5 stenkast för mig med en defekt kast-gen.

Veckan har gått sjukt snabbt och varit rätt händelserik. Efter Hforsresan i måndags har det blivit en förmiddag i skolan, graduskrivande, storhandling för att fylla basförråden, massage, mitt första inköp i REKO-ringen i Vörå och en hel del grejande och fejande i lägenheten. Andrea har varit på besök liksom brorsan ( 5 av 5 kryckor för hans borrmaskineri, tre hyllor och en tavla fastskruvade utan ett enda osthål extra).  I onsdags fick jag vara vikarie för Rolle på gymnasiets parstakningsträning. Det var svårt att försöka ge feedback åt alla när de svischade förbi, men jag hoppas att åtminstone någon fick något konkret tips. I annat fall kanske jag bara bidrog med ett vakande öga, som fick de aktiva att tänka till lite extra. Bara för att NÅGON såg på.

Träningsmässigt tycker jag att det går överraskande bra, kroppen är pigg och huvudet är med. Jag fokuserar på det jag kan göra och och gör det så bra jag kan. Jag borde ladda upp en video på hur man tränar med vikter utan att belasta fötterna, måste säga att jag är ganska innovativ. Redan det att sätta vikter på stången är ett helt projekt on man inte får lyfta viktplattorna ståendes. Till internatet har man också fått 2 stakmaskiner vilket blir perfekt för mig. Dessutom har jag en ny träningsform som jag tänkt testa inkommande vecka om jag lyckas få handledning!
Vörå - the place to be!
Här sitter jag på en bänk utanför mitt alldeles egna ställe och dinglar med benen. Efter en ledig eftermiddag, med en värmande kvällssol i ansikter och en tidning som doftar trycksvärta. Sånt tycker jag är lyx.
Work in progress. Det tar ju flera dar för mig att bestänma hur jag ska ha det. Här en sneakpeak från ett hyllplan i min egna vägghylla. Den har jag dock inte gjort i somnar utan för 4 år sedan. Kan visa den när jag pillat klart. Typ december.
Lycka är en egen borrmaskin. Alternativt en storebror. Med en borrmaskin!
Helgen tillbringades i Larsmo. Här är jag påväg till villan för att rasta kajakerna med Oskar. Vi fick en fin runda i en höstig skärgård. Rätt bra effekt också, medelpuls 131 och maxpuls 156 under nästan 2h är enligt mig ok för att vara ett överkroppspass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar