fredag 25 september 2015

Full rulle!

Hej!

Ursäkta den skrala uppdateringen!
Den här veckan har jag hunnit med massor känns det som!
Fortsättningsvis svettas jag på i stakmaskinen (helt på allvar, jag tror aldrig jag har svettats så mycket i mitt liv som på de passen, hela golvet är blött!) och jobbar med överkroppsstyrkan i gymmet. Nästa vecka ska jag ta tag i vattenlöpningen och se hur fötterna reagerar. Från 7.45 på tisdagar, onsdagar och torsdagar är simhallen vid Norrvalla bokad för Idrottsgymnasiets och -akademins "rehabare", dit undertecknad minsann räknas! Det ska bli så kul att få använda benen igen, skit samma om jag måste stirra in i kaklet och hänga hjärnan på hatthyllan. DET om något har jag blivit bra på.

I övrigt har jag varit på massage, hos tandläkaren, varit på kafferep hos min alltför gulliga granne och deltagit i höstens första gradupresentation. Snart är det min tur, och det känns alldeles UNDERBART! Då ska jag nog unna mig nåt riktigt fint!

 Snickarkursen drog igång för nån vecka sedan och det, mina vänner, det var nånting för mig det! Så himla kuul! Gruppen består av jag och en massa gubbar mellan 50 och 70, som verkar uppskatta mitt sällskap. Mina ritningar är tydligen SÅÅ fina, och OOJ va bra det kommer att bli. De är också mycket måna om att jag ska dricka kaffe och AJAJAJ om jag inte tar "dopp"! Helst ska jag inte bära så mycket heller. Det låter kanske lite skumt, men jag trivs superbra i deras sällskap. Jag får bara vara mig själv, göra något jag tycker om och umgås med personer jag knappast hade träffat annars! Och angående kursen: man får helt välja själv vad man slöjdar, vissa svarvar stolsben, andra gör bänkar, vissa pratar mest och själv gör jag ett soffbord i New England stil. Jag gör det av björkvirke riktigt från grunden. Det vill säga, det var bark på virket från början. Då vet ni! Nu blir det däremot två veckor slöjdpaus eftersom kursen tidsmässigt råkar sammanfalla med kursen i kinesisk matlagning (som jag tvingat med Oskar och Jenni på). Men efter det tror jag att jag ska skämma bort mina gubbar med riktigt smöriga bullar! Då har jag ju äntligen en orsak att baka, känns ju lite tragiskt att baka åt sig själv och sitta där och humma. Shit, jag låter ju 50 år äldre än jag är!

Under slutet av veckan har jag vikarierat som timlärare i en för mig ny skola i Vöråtrakten. Det var väldigt lärorikt i och med att det var en byskola med sammansatta klasser, men framförallt roligt. Lägligt nog kommer jag att jobba som vikarie 1-5 dagar i veckan 5 veckor framåt, både som klasslärare, speciallärare, ämneslärare i högstadiet och som friskvårdscoach (?) för företaget YourCoach. Aldrig tidigare har jag kunnat tacka ja till så många erbjudanden, så min nuvarande situation för minsann också något gott med sig. Det ska bli spännande att utmana sig själv i och med att flera av arbetsplatserna och -uppgifterna är obekanta. Men det är ju precis där, utanför den egna komfortzonen, som man utvecklas mest både som individ och som professionell. Jag är helt ärlig när jag säger att jag är oerhört tacksam för hur bra den här hösten ändå har varit och kommer att bli!


I helgen kommer jag att vara hemma i Larsmo. Här är det bara muntra miner: Zorro är äntligen är en "natural dog" igen, utan gips, galonbyxor och tratt (så nu slipper ni det jamsandet), studentskrivningarna är över för syrran och M&P är pigga och utvilade efter sin lyckade resa!

Trevlig helg önskar jag alla!

2 kommentarer:

Pablo (yo) sa...

Great blog!!

If you like, come back and visit mine:
http://albumdeestampillas.blogspot.com

Thanks,
Pablo from Argentina

Anonym sa...

Hej Pablo. Jag tror att du är något slags virus, men jag kan ha fel. Hejhej i alla fall! //Emma

Skicka en kommentar