måndag 21 september 2015

Mat i fokus

Dagens kökstema är utan tvekan "man tager vad man haver"! Jag blev inspirerad av M &M som hade gjort fyllda zuccinin och dessutom var jag och syrran taggade på att göra något av mina nyplockade lingon. Därför har det blivit lite experimenterande i köket idag. Och lat som jag är har jag bara använt mig av det jag har hemma! Det kan bli antingen topp eller flopp, men idag blev det definitivt topp!


Zuccinin var busenkel att svänga ihop! Jag halverade och gröpte ur en zuccini och fyllde halvorna med nötfärs, vitlök, purjolök, majs och paprika som jag fräst upp i stekpanna. Jag kryddade med torkad persilja, timjan, salt och peppar och toppade det hela med fetaost gjord på getmjölk. Sedan åkte de in i ugnen (200) grader tills min intuitiva ugnometer ansåg att rätten var klar. Jag lät dem svalna lite innan förtäring!
10 poäng till mig själv för den! Det funkar säkerligen med andra fyllningar också, svamp kunde ha varit bra!

Lingonmuffinsen blev sjuuuukt goda!! Helt utan gluten, socker och mjölk- och jag lovar att det inte märktes! Receptet ger jag imorgon.

Ha de bra!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar