söndag 6 december 2015

Avskedsfest/Julkväll

I tisdags ordnade Vörå Chillklubb Ab sin årliga julfest som i år sammanföll med Annas avskedsfest. Anna åker nämligen iväg till Connecticut, USA, idag och är borta åtminstone 13 månader!  Hon ska fira jul 2 ggr i USA, rätt nära New York. Hur BIG är nu inte det? :D Jag har redan nu börjat spara lite för en hälsa-på-trip, så om allt går enligt planerna kommer jag att åka och hälsa på inom ett år. Vi tjejer (exklusive Andrea) hade en supertrevlig kväll som för en gångs skull inte hade förberetts särskilt mycket. Jag svepte en gång med dammsugaren över mina knappa 40 kvadratmeter och käket fixades från The Grill."Äta hemma, äta bussen?" är City-Grillens slogan. Vi valde att äta hemma men vänta i bussen :D


 


Ibland undrar jag om man gör saker utan att reflektera över varför man gör det. Exempelvis när det gäller att ställa till en fest eller ett kalas. Det ska ju inte vara så att man måste reservera tid flera dagar före och efter för att allt ska vara tipp-topp och maten ska vara fantastisk, så att man är alldeles slut och så fixerad vid att fylla på skålar och diska att man glömmer att umgås när kalaset äger rum. I år kände jag bara att nää-ee, jag orkar inte stå å koka nån risgrynsgröt eller baka 7 sorters kakor eller polera vessabyttan, för jag hade program från morgon till kväll förra veckan. Som tur är mina kompisar likadant funtade och gav tummen upp åt mitt förslag med grillen. Det blev en av de mest avslappande och roliga kvällar vi haft, tycker jag.

Dagens tips:
  • Fundera över alla julrutiner: Vad är viktigt och vad är mindre viktigt?
  • Förändra julklappsköpandet. Dra lott om vem som ska köpa till vem och satsa på presenter som innebär en upplevelse av något slag.
  • Släck lampan och tänd ljus. Ingen ser att du fusk-dammsugit!

Själv har jag förberett mig för julen på två sätt. Jag har hängt upp megastjärnan som lillajulstomten hade hittat vid IKEA. Den passade utmärkt!

Det andra jag har gjort för att höja julstämningen är att baka pepparkakor som jag bjudit både nya och gamla vänner på här i Vörå. Förutom mammas mumsiga Munsala-recept gjorde jag en glutenfri variant som blev superduperbra! Receptet hittas här. Det allra bästa var att jag börjar ha alla glutenfria ingredienser så jag kunde bara svänga ihop degen utan att behöva gå till butiken (200m bort). Spontanbakning är den bästa bakningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar