lördag 5 december 2015

Bilder från makeover

Här kommer bilderna från makeovern!

Makeovern ägde alltså rum förra fredagen i Vasa vid salong Artistica. Hon som fixade allt heter Johanna och är/var praktikant på Sevendays. Sammanlagt tror jag hon "gjorde om" kring 10 personer, som alla hade skickat in fritt formulerad ansökan.

FÖRE:
De två följande bilderna är tagna kl. 8 på morgonen. Jag är helt osminkad och håret är minst sagt ostylat och spretigt efter att jag gick till sängs med vått hår. Att jag hade varit till frissan för 3 veckor sedan syns verkligen inte! Jaja, ingen bryr sig om mina ursäkter :D






EFTER:

2,5 h senare såg jag ut såhär:


 



Förändringen var ju minst sagt total!

Speciellt nöjd är jag med pagefrisyren som tar fram mitt hårs tjocklek. På något mystiskt sätt tycker jag också att hårfärgen är snyggare i den nya frisyren, men det kan ju hända att det bara är lampskenet som är annorlunda.

När det gäller sminkningen är det ju ingen vardags make-up utan snarare en feststyling. Johanna gick all-in med ögonbrynen vilket gav ett häftigt intryck, men i min mening var de nästan lite väl tjocka och markerade. Eller så var jag bara lite ovan med att överhuvudtaget se mina ögonbryn målade! Det bästa med sminksessionen var att Johanna gav mig massor med tips på både sminkning, hudvård och olika produkter.

 När hon svängde runt snurrstolen så att jag kunde titta mig i spegeln tänkte jag tappa hakan! Nu skiter jag i det Österbottniska Jante-tänkandet och säger rakt ut att jag kände mig som en filmstjärna!
Det enda som var lite knepigt var att jag helt enkelt var för fin. Det syns inte riktigt på bilderna, men det var en väldigt kraftig sminkning!! Jag hade ju tänkt att det skulle vara roligt att gå på stan (Black friday!) och vara riktigt fixad för en gångs skull, men sanningen var den att jag inte kände mig bekväm! Dels berodde det på att jag själv kände mig ovan, dels hade det att göra med att jag helt enkelt var mera sminkad än 99,9 % av övriga som gick på stan och att folk därför tittade lite FÖR mycket. Tyckte jag i alla fall. Att vara överklädd (översminkad) är nästan värre än att vara underklädd! Så med facit på hand hade det varit perfekt att delta i en galamiddag på fredagen, inte luncha på universitetet :D

Det hela slutade med att jag efter lunchen tvättade bort alltsammans, eftersom jag dog av tanken att gå till både massör och fysioterapeut sådär sminkad! Jag hade ju kletat ner hela massagebänken! Jag lade lite mascara och mineralpuder och med det nya håret kände jag mig lagom fin.

Sammanfattningsvis tycker jag att det var en häftig upplevelse, men samtidigt är det lite skrämmande att inse hur mycket människor kan förändras med smink. Undrar hur alla modeller, programledare och artister ser ut egentligen, under alla lager av retuschering och make-up? Även om jag har mina skavanker efter åren med besvärlig hy och på så sätt är glad att kunna täcka över sånt, tycker jag att hela min personlighet försvann i alla lager av geggamoja. Plötsligt hade jag en hy som en dockas och mina fräknar var alldeles försvunna! Jovisst kände jag mig fin, men jag kände mig inte som jag.

Men som sagt, en spännande upplevelse!

3 kommentarer:

Mari Björn sa...

Fint hår!!! Men du e nog vackrare utan allt dedär spacklet !!! :)

Mari Björn sa...

Fint hår!!! Men du e nog vackrare utan allt dedär spacklet !!! :)

Emma sa...

Tack Mari, snällt skrivet! Jag tycker också att det var lite too much, även om det var en rolig upplevelse att se en totalförändring! :)

Skicka en kommentar