söndag 6 december 2015

Neurologisk träning

Tjenixen.

Tänkte bara berätta att jag har påbörjat/återupptagit den neurologiska träningen med hjälp av Dennis Haglund i Malax. Han och hans mentor Tom samarbetade förra hösten med Minkens seniorgäng, så kanske någon av er har något minne av att jag eller Oskar berättat om det. Det handlar i korthet om att aktivera rätt muskler och göra "rena" rörelser, d.v.s. att eliminera alla extra spänningar och motrörelser.

Efter några veckor med fotträningen var jag smått irriterad över att jag hade så svårt att få kontakt med olika nervbanor i fötterna, kroppen lyssnade helt enkelt inte på knoppen. När jag visste hur stor nytta jag hade av neuroträningen ifjol tog jag kontakt igen. Ifjol kanske jag inte prioriterade den så högt som jag borde ha gjort, men i min nuvarande situation är det extremt viktigt att jag aktiverar rätt muskler och rör mig på rätt sätt. Det är ju fullständigt onödigt att jag tränar fötterna 90 min om dagen om jag gör det på fel sätt, eller inte använder musklerna i vardagen.

Under det första besöket konstaterade Dennis att vi först borde fokusera på höftens rotation och få bort knäets "inåtlutande". Så även om jag främst ville ha hjälp med fotmusklerna så litar jag på rådet att man måste börja högre upp. Före julen ha vi ännu en träff så jag hoppas att mina dagliga övningar ger resultat.

Jag tycker verkligen synd om mina nära och kära som fåtts tå ut med mina mindre utbrott över tår som viker sig bakåt, rörelsebanor jag inte hittar och allmän irritation över att det inte alltid är så lätt. Kunde jag inte ha fått en rehabiliteringsplan som innefattade 500 armhävningar om dagen? Nåt som är tungt och som man inte behöver tänka sig sönder och samman för?... Jaja... Men mellan mina utbrott går det hur bra som helst när jag märker framsteg. Själva fötterna har väl inte ändrat sådär överdrivet mycket. Vissa dagar är de bättre, andra dagar får jag halta fram, och då är det svårt att veta orsaken till smärtan - träningsvärk eller överbelastning?... Men jag gör som jag har blivit tillsagd, det har trotsa allt inte ens gått en månad. Tro mig när jag säger att jag gör övningarna till punkt och pricka (och lust och leda).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar