fredag 15 januari 2016

Från noll till hundra!

Efter ett ganska soft jullov blev den här veckan en rivstart som heter duga!

Måndag till fredag har jag bl.a. hunnit med följande:

- Fysioterapi
- Lärarjobb 4 dar, vilket ju förstås innebär en del planerande och pillande med material :)
- Talpraktik 2 morgnar (övar lite språkljud i förkolan - love it!)
- Middag med Andrea. Bjöd på älgfärsbullar i svampsås, sviiingott (eller älggott?) om jag får säga det själv! Köttet hade jag fått av min granne Börje som tack för mina pepparkakor, e han inte bara för snäll? Ska bli spännande att heja på Andrea i helgen - ni har väl inte missat att hon gör RIKTIG världscupdebut i helgen? Inte nån hippocup som när man är i nationella gruppen, utan the real deal!
- Rehabövningar varje dag + benövningar 3 dagar + vanlig styrketräning för överkropp
- Massa bilkörande i och med jobb, fysioterapi och praktik som alla är på olika orter
- Privat guidad tur på Rani Plast.
- CV-kurs


Veckan har varit lärorik, rolig och minst sagt intensiv. Sömnen har däremot blivit lidande, men det ska jag åtgärda i helgen! De följande fyra veckorna lär se ut på samma sätt så därför borde jag satsa på att återhämta mig lite mentalt under helgerna!

Dagens outfit!


Lite mer om Rani Plast-besöket: Min morbror Simon är produktionsdirektör (tror jag?) på företaget sedan en tid tillbaka, och när jag jobbade en dag i Terjärv passade jag på att störa honom lite.  Jag fick en alldeles egen Rani Plast-keps och en matchande skyddsrock och gick runt och gluttade på alla häftiga maskiner samtidigt som jag fick en massa intressant info och kuriosa om plasttillverkningen. Simon tycker att jag ska bli ingenjör, och det vore ju inte så pjåkigt. Men jag tror nog jag ska jobba några år som lärare först, tills jag blir utbränd :D Under min Terjärvdag kom jag fram till:

1. När man tror att man kört fel, ska man köra lite till. Då dyker Terjärv upp. Har man dåligt lokalsinne ska man beräkna ca 20 min åt att köra omkring med bilen, snacka med lokalbefolkningen och se vilsen allmänt ut innan man hittar det man söker.
2. Plast är inte "bara" plast, wow alltså!
3. Det heter Tärjär (?). Säg absolut inte Teerjärv, det har jag testat... Kände mig som en dummie!
4. Ingen ort är för liten för att tänka stort. Men man behöver lite balls helt enkelt, som Simon sa!


Jag tänkte också skriva några rader om rehabträningen. Jag har ÄNTLIGEN fått börja använda stången på gymmet. Gjorde knäböj med 20 kg vilket kändes helt löjligt... Jag hade velat sätta upp en skylt (rehabträning pågår) åt alla som under veckan har gluttat lite i smyg i gymmet, och undrat vad i helskotta tjejen egentligen sysslar med. Nåja. Det fick de allt fundera på. Nästa gång tror jag bestämt att ja ska stånka extra mycket, bara för att se responsen när jag gympar på med mina enorma vikter.

Helt ärligt tror jag inte det är nåt fel på benstyrkan. Alla massörer eller fysioterapeuter som har klämt på benen de senaste månaderna har varit rätt överraskade när jag berättat att jag faktiskt inte tränat benträning sedan mitten av augusti. En del har trott att jag skämtat, eftersom muskelmassan och -konsistensen (härligt ord!) fortfarande är densamma. Hur själva syreupptaget och uthålligheten har förändras har jag däremot ingen aning om, men man kan ju inte få allt... Jajja, det kändes gott att få säga att jag hade en riktig LEGDAY... Med så minimal belastning att det var nära fnissgränsen!

Tänker verkligen skynda långsamt de kommande veckorna efter att ha fått ett ordentligt bakslag kring Trettondagen. Då satt jag bara och bölade över eländet, kändes som att jag var på ruta 1 och fick en skrämmande stor lust att ta fram röjningssågen, kapa av eländet, skaffa robotben och bli nästa Darth Vader, det snare med  svenskt uttal. Nä, skämt åsido var det så jädra jobbigt. Sedan dess har det sakta men säkert blivit bättre när jag drog ner på träningsintensiteten, men ännu är de inte i lika bra skick som när jag skröt över dem senast. Där ser man, man ska inte ropa hej för tidigt. Enligt Dennis, fysioterapeuten, kunde det ha att göra med att jag gjorde töjningsövningarna på fel sätt - hoppas det!

Nu tar jag helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Älgfärsbullar i svampsås låter verkligen älggott! :D Men Emma - hur har du lyckats missa att det heter "Tärjär" ??!! :D Trääti määter räätt opp i trää å allt det där :D

Josso

Emma sa...

Hejsan, va kul me en kommentar! Jaa, de va såå smarrigt, nästan så att ja kunde tänka mig att bli jägare för att få äta älgfärs oftare! Joo, i nån dunkel hjärnvrå har jag nog ett minne om "Tärjär", men tänkte ändå att jag som lärare och språklig förebild borde säga "Teerjärv"... Men där hade jag fel! Dedär trädmåttet var åxå nytt 😃

Skicka en kommentar