söndag 21 februari 2016

Cykling och praktik!

Tjohej!

Den här veckan har jag som sagt börjat cykla till och från min praktikplats vid Jungmans i Jakobstad. Varje morgon står pappas "campingväska" packad till bristningsgränsen och träningskläderna är framlagda. Det känns som evigheter sedan jag förberett mig inför en morgonträning på det viset! Även om kondisen ännu inte är den bästa är det så himla, himla, himla skönt att vara extra pigg och alert på morgonen när "jobbet" inleds, och att vara fysiskt trött, inte bara degig, kvällstid. Fyrtiofem minuter räcker färden en väg så 2 * 45min/dag är i mina ögon en bra start, jag är ju trots allt ingen soffpotatis. Dessutom försöker jag att inte ta i för kung och fosterland direkt...

Min egen filosofi gällande det bästa sättet att komma igång med träningen och få resultat av den är att:
- ha ett klart mål och prata om det högt så att det inte går att dra sig ur. Jag ska cykla varje praktikdag och därmed basta! Jag ska cykla Vätternrundan om det så ska bli min sista resa (nåja)
- förbereda sig väl genom att reservera en viss tid för såväl träningen som allt omkring
- ha utrusningen i skick
- ha kläderna framme och ombytet packat/framlagt
- se till att man har planerat vad, var och när man ska äta
- att träna korta pass ofta hellre än sällan och länge
- inte tillåta några ursäkter
- följa upp träningen med någon form av testsituation (det behöver inte vara en maximal prestation)

Helt konkret betyder det här: har man inget mål irrar man bara planlöst omkring och hittar ingen riktig drivkraft eller motivation, och man vet heller inte när man har lyckats så att man kan ge sig själv en klapp på axeln. Om man inte reserverat tillräckligt med tid, blir träningen bara ett stressmoment, och har man inte kläderna, ombytet och utrustningen i skick är det bara tråkigt eller rentav farligt. Om man tränar bra men låter det gå flera timmar tills man äter, struntar i vad man äter eller om man bara tar en banan och tror att det räcker, kan man vänta sig dubbelt sämre resultat. Om man tillåter sig själv att skippa en planerad träning för tycker att man är trött, att vädret är dåligt, att det är bra program på TV o.s.v. kommer man inte heller att lyckas och tröskeln att ge upp blir ständigt lägre. Punkt slut.

Sedan känner jag bara ett enormt behov av att få skryta. I morse hade jag tänkt gymma lite, eftersom det hör till mina söndagsrutiner. Jag kände mig inte så supertaggad, men började ändå klä på mig. Då insåg jag, heey, jag kan ju cykla! Inte turbojejecykling, men ändå. Jag trampade iväg och tyckte att det gick så jädrans lätt, "oujeouje I´m back", tänkte jag och tog en liten extrarunda. Sedan svängde jag om och fick känna på MOTVINDEN. Jag segade mig fram i myrfart, tänke på en stor fet bulle, fick uppleva den första tomma-förråd-känslan på evigheter och hittade slutligen hem. Nästan 2h räckte min tur, som bara skulle bli 1h. AH, va skönt det känns. Och vilket bekräftelsebehov jag fick, ingen här hemma har nog missat vad jag gjort. Fötterna känns ännu som vanligt, det vill säga ingen värk men alltid lite ömma, så de är ju ett gott tecken. Nu måste jag bara hålla tyglar på mig själv så att jag inte börjar ta i för mycket för ofta! Det här med cykling som ett färdsätt och inte som träning tummar jag lite väl mycket på, även om jag inte är i närheten av min vanliga träningsintensitet.

Eftersom jag är en nördig och sportig filur går nästan hela mitt vakna dygn går åt till att cykla, att "praktisera", läsa in mig på läroplaner, pedagogiska metoder etc. eller förbereda lektioner, men det gör mig ingenting eftersom situationen inte kommer att pågå för evigt! Jungmans skola är verkligen en pärla och jag är så tacksam för att jag fått möjligheten att ta del av deras pedagogiska koncept! Denna vecka har rusat iväg och jag har redan lite panikkänslor eftersom jag börjar ana att jag inte kommer att hinna lära mig eller bekanta mig med allt det jag har tänkt. Men ingen kan väl allt :) Möjligtvis Jörn Donner.

1 kommentar:

Sandra Botes sa...

Hej, jag är Sandra Mari Jag är mest lyckligaste personen på jorden, efter 6 månader av sorg och sorg utan att med ett jag älskar, jag försökte alla mina möjligt bäst att se till att jag gör min älskare glad men det verkar aldrig fungera bra det var som jag gör allt förgäves men allt tack går till Dr Ogundu kom att ändra alla mina bekymmer och sorg till glädje. Jag visste den store mannen när jag läser några underbara vittnesbörd om Dr Ogundu hur han har hjälpt massor av människor på deras relationsproblem jag läste en tidning när jag såg stora vittnesmål, liksom min situation då jag beslutat att inte slösa tid eftersom jag har missade min älskare så mycket jag beslutade att kontakta honom och dela alla mina problem med honom som han berättade för mig att inte oroa sig för att han försäkra mig om att allt inom 48 timmar skulle redas ut jag trodde Dr Ogundu så mycket på grund av hur han har varit hjälpa många människor, min pojkvän som lämnade mig för gott plötsligt svarade min text och tillbaka mina samtal och bad mig förlåt honom var jag så glad är så tacksam mot Dr Ogundu för vad han har gjort för mig och jag lovar att vittna hans godhet hela mitt liv. Om du det går samma problem eller någon form av problem kontakt denna stora man på sin e-postadress: drogunduspellcaster@gmail.com
1. Lär din älskare eller make tillbaka
2. Pengar spell / lycka spell
3. Välstånd stavnings
4. Skydd trollformler
5. Skaffa ett jobb stavnings
6. Promotion trollformler
7. Att få dina pengar tillbaka
8. Freedom trollformler
9. kärlek stava
10. Hämnas stavnings

Skicka en kommentar