onsdag 17 februari 2016

Uppklädd till tänderna!

Imorse fick jag äntligen mina vertikala gummidrag insatta. (Dragen kallas vertikala eftersom banden också går längs med tandraden längre bak i munnen.) Som jag väntat! Tänk att få smycka ut sig med dessa godingar dygnet runt! Jag ar upptäckt världens partytrick: man kan få ytan på utsidan av varje gummiband att bli täckt med en vattenhinna, som att man skulle blåsa såpbubblor. Jag borde testa med lite diskmedel ifall det faktiskt skulle funka att blåsa ut några bubblor!

Nä men skämt åsido, nu ska jag ha gummiband fastsatta dygnet runt i 6 veckor. Tandläkaren sa att "ni ungdomar brukar ju inte ha dem så ofta, så du kan säkert räkna med några månader innan resultatet är det vi önskar". Sss, jag tänker vara den flitigaste och fulaste patienten någonsin, för nu vill jag bara ha ut de här skrället, sa jag! När hon insåg att jag menade allvar lovade hon (nästan) att hon beställer tid till slutfixning efter nästa besök (29.3). Slutfixning är väl inte det rätta ordet, men det är alltså två täta besök där tänderna görs om, poleras och fixas symmetriska, jämna och vita! En av sjukhusets allra duktigaste "fixare" skulle ta sig an mig, eftersom jag har en sån unik käft. Tack Oskar för att jag är one of a kind! :D

Nu tänker jag alltså vara benhård med mig själv och inte ta bort gummibanden "bara för det här eller det där". En slottsbal är det enda jag tar bort dem för! Jaa, tur att jag inte visste vad jag gav mig in på när jag fick tandställning för snart 3 år sen. Det kommer helt klart att vara värt det, men jag hade nog inte alls insett hur fult det skulle vara, hur otrevliga skavsår jag skulle få och hur jädrans länge det skulle ta. Men som sagt, det kommer helt klart att vara värt det (även om ni säkert tycker att det ser sneitt ut ännu). Mommo, som tog tag i det hela, ska jag nog hitta på nåt roligt med när jag lämnat järnåldern bakom mig.

Så om ni ser mej och undrar ifall jag har nåt slemmigt som hänger nära mungiporna så är det faktiskt inte slem! De som fnissar åt mig attackerar jag med... såpbubblor!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är nog tuff du Emma - och uthållig! Efter det här tandställningsprojektet kommer du att klara precis vad som helst som kräver uthållighet och kämpaglöd :) tänk om de där gummibanden kunde gå att få i rött förresten. Då sku du kunna vara värsta vampyren och hoppa fram bakom husknutarna. Vöråvampyren! Låter coolt eller hur? Ha en fin helg!

H. Coachen

Emma sa...

Hej Coachen, och tack! Även om jag är uthållig så har jag ju faktiskt inte så stora valmöjligheter i det här skedet, det är ju bara att gilla läget :) Men jag börjar ju som sagt se ljuset i tunneln :D Ooh, rött på gummibanden sku va häftigt, vilket blingbling det skulle va!

Skicka en kommentar