fredag 25 mars 2016

Påsklov!

Hejhå! Här är det skralt mellan uppdateringarna, uups.
 
Well well, jag har ju börjar mitt nya jobb! Jag jobbar alltså med språkutvecklande undervisning för elever med flyktingbakgrund. Det är massor med nytt men det är SÅÅÅ KUL. Redan att få inreda klassrummet kändes som julafton för en pysselfantast som jag. Men, att få välja ut pennor och ha fina sorteringslådor för gem och tejp är ju ändå inte orsaken till mitt yrkesval ;) Måste bara berätta att eleverna är helt otroligt motiverade: en dag ville de ha en till lektion i svenska fastän de egentligen slutade för dagen... Eftersom jag får flexa med timmarna gick jag förstås med på det! Den situationen har jag aldrig varit med om tidigare! Hursomhelst trivs jag toppenbra med både elever och kollegor. Ett plus att arbetsvägen räcker 1min och 7 sek på cykel! Ett annat plus är väl att jag i princip inleder med påsklov. Det känns ju inte så välförtjänt men jag har väl inget annat val än att vara ledig!
 
Bilen Marc började krångla förra veckan, fina, trevliga Gulle-pulle Marc med en 5meters bilvärmarsladd. Å nej, tänkte jag eftersom jag inte har så ljusa minnen från min tidigare bil, Fiaten Turkken. Den befinner sig i den eviga vilan på något skrotupplag just nu och orsakade mig och mina föräldrar rätt mycket trubbel (läs: köp aldrig en Fiat). Som tur är bor jag i de händiga människornas Mecka och har två fordonsverkstäder inom 300 m. Under en bussresa in till Vasa konsulterade jag två manliga ortsbor kring vilken verkstad som är bäst. När den ena rekommenderade verkstad A upplyste den andre honom om att den faktiskt råkar ha stängt under påskveckan. Jaaa, nu tå du seger e så, ja ha ju int siitt an ut å ga me hondin na dähä viko!  Vöråborna är vänliga, öppna och hjälpsamma, men ibland känns Vörå nästan för litet. Jag hade exempelvis råkat låsa in min telefon i slöjdsalen efter en kurskväll och den gången konsulterade jag det hängande gänget vid grillen. De ringde runt till alla möjliga typer och det hela slutade med att en av dem ringde till sin gamla lärare (har man kvar dem i kontaktlistan?) som i sin tur dök upp 21.45 med en nyckel. Helt ok lokalservice!
 
P.s. Jag valde verkstad B och är supernöjd. Det är nog Marc också. Tydligen var en tändspole sönder... Säger mej noll även om jag försökte se riktigt händig och bilintresserad ut när mekanikern förklarade. Jag tror att jag ahaa-ade på fel ställe och misslyckades rätt brutalt.
 
Glad Påsk! För min del blir det påskmiddag hos fammo ikväll :)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar