tisdag 1 mars 2016

Vasaloppet!

Under Botniavasan på söndagen hade jag en riktigt bra dag och fick skära mållinjen först av alla. Jag hade mest problem att hänga på i början av loppet och det blev bara lättare och lättare mot slutet. Har ingen aning hur det kunde kännas så, det är nog första gången på ett långlopp iaf. Inkommande helg hade jag tänkt åka Pirkanhiihto och testa på 90 km. Men det blev det ändring på igår. Göran Holm ringde och sade att han ännu skulle ha en plats ledig till Vasaloppet med sitt gäng. Han tyckte att jag skulle komma och testa på det nu då jag ändå verkar ha hittat en liten snabb formtopp.

Efter några timmars funderande så beslöt jag mig för att åka med. Jag har ju nog tänkt åka det någon gång i mitt liv och varför inte nu? Så på fredag morgon blir det avfärd mot Sälen. Vi flyger från Vasa men jag har inte koll på vilken ort vi skall landa på ännu.

Ett enormt tack vill jag ge till min och Emmas trofaste sponsor Rune Nynäs på Byggnads Ab Nynäs. Trots att jag inte satsar fullt mera så ställer han upp och hjälper till att finansiera en del av Resan. Det är jag oerhört tacksam för och det skall jag komma ihåg! 

Många frågar hur det kan komma sig att jag skidat så bra på de tävlingar jag skidat denna vinter, trots att jag avslutat satsningen. Sanningen är att jag inte alls skidat så bra på alla tävlingar. T.ex. på landskapsstafetten förlorade jag 3,18min åt sträckvinnaren och på FSS-stafetten förlorade jag 2,40min, båda var 10 km. Så jag kunde nog konstatera att det lönar sig att träna. Den största skillnaden från ifjol är nog vid tävlingsfart. Då mjölksyran kommer så går det inte att pressa och ligga lika högt i belastning jämfört med tidigare år. "Väggen" är mycket tydligare och det tar mycket längre att återhämta sig ifall man gått över gränsen lite för länge. 

Men för Vasaloppet skulle jag nog påstå att jag kanske t.o.m. är lite bättre tränad i år, för jag har mera km parstakning bakom mig denna vinter och framför allt flera 2h+ stakträningar. 

En bidragande orsak till att Botniavasan gick så bra kan ju även vara att jag och Jenni haft vegetariskt januari och februari (hennes ide). I februari har jag INTE följt det till punkt och pricka. Vissa dagar i skolan såg den vegetariska maten så näringsfattig och energifattig ut att jag vägrade välja det alternativet. Och sista veckan i Lappland åt jag inte heller vegetariskt, men annars har vi ätit det här hemma. 

Jag tror inte att jag kommer att bli någon vegetarian, men två dagar i veckan kommer jag nog troligen att äta vegetariskt i framtiden. Ostar var något som blev ännu godare under de köttfria månaderna, speciellt getost och halloumi!

Nu är det bara att hålla sig frisk och ladda batterierna så kör vi! Det här ska bli kul!


Jag har ju mina favoriter med mig, hoppas vi syns under loppet :)

2 kommentarer:

Sandra Botes sa...

Hej, jag är Sandra Mari Jag är mest lyckligaste personen på jorden, efter 6 månader av sorg och sorg utan att med ett jag älskar, jag försökte alla mina möjligt bäst att se till att jag gör min älskare glad men det verkar aldrig fungera bra det var som jag gör allt förgäves men allt tack går till Dr Ogundu kom att ändra alla mina bekymmer och sorg till glädje. Jag visste den store mannen när jag läser några underbara vittnesbörd om Dr Ogundu hur han har hjälpt massor av människor på deras relationsproblem jag läste en tidning när jag såg stora vittnesmål, liksom min situation då jag beslutat att inte slösa tid eftersom jag har missade min älskare så mycket jag beslutade att kontakta honom och dela alla mina problem med honom som han berättade för mig att inte oroa sig för att han försäkra mig om att allt inom 48 timmar skulle redas ut jag trodde Dr Ogundu så mycket på grund av hur han har varit hjälpa många människor, min pojkvän som lämnade mig för gott plötsligt svarade min text och tillbaka mina samtal och bad mig förlåt honom var jag så glad är så tacksam mot Dr Ogundu för vad han har gjort för mig och jag lovar att vittna hans godhet hela mitt liv. Om du det går samma problem eller någon form av problem kontakt denna stora man på sin e-postadress: drogunduspellcaster@gmail.com
1. Lär din älskare eller make tillbaka
2. Pengar spell / lycka spell
3. Välstånd stavnings
4. Skydd trollformler
5. Skaffa ett jobb stavnings
6. Promotion trollformler
7. Att få dina pengar tillbaka
8. Freedom trollformler
9. kärlek stava
10. Hämnas stavnings

Oskar Sjölund sa...

Halleluja för Dr Ogundu

Skicka en kommentar