söndag 27 mars 2016

Vasaloppet

För några veckor sedan deltog jag i det legendariska Vasaloppet. Hela helgen var en stor upplevelse i sig själv och det var nog ärligt sagt värt varenda slant om man frågar mig. Det som gjorde resan riktigt rolig var att det gick helt bra. Jag tror nog att jag fick maximal utdelning för min nedsatta tid på träning detta år.

Vi minkar var tidigt ute med skidorna så vi hade i princip de bästa startplatserna näst efter elitens 80 platser som var reserverade i startfältet. Jag var beredd på att skita i känslan den första backen och bara köra så hårt det går, för att någorlunda hänga med täten och hoppas på att farten saktar in lite senare. Jag visste att det kanske skulle extra tungt i första backen eftersom jag valde att åka utan fäste. Känslan var urusel hela första backen och det kändes som att jag inte skulle ta mig i mål med de 500 bästa. Folk passerade på alla sidor och mjölksyran brände i hela kroppen. Men sedan då man kom igång började det kännas bättre och efter 20 km var det nog som normalt. Det lilla lagret med nysnö som föll under morgonen så gjorde att ingen i täten riktigt ville dra upp någon hård fart mellan 5-30km. Tack vare dett kom jag upp tätklungan och fick åka där till ca 35 km. Då ökade de farten och fältet splittrade sig. Jag hade inga stora svackor under loppet och skidorna var riktigt super! Imål kom jag som 123:e man och 5:e Finländare, 11min + till vinnaren. Om det blir en gång till nästa år har jag inte bestämt mig ännu.

Det blev troligen årets sista tävling för mig. Nu de sista veckorna har jag bara varit ute och skidat på isen. Skidföret är nog så gott som slut nu i Vasa nu och fredagens skidlänk på isen blev nog sista för mig denna vinter.

Nu framöver kommer jag att tillbringa mina träningstimmar på landsvägscykeln. Det är dags att börja slipa cykelformen till Vätternrundan som går av stapeln helgen före midsommar. Idag var jag på min första tur i ett blåsigt väder!

Isen under bron blåste bort idag

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hjälmen?!! :P

Oskar Sjölund sa...

Hjälmen är nog alltid på under träning, men här tog jag bort den för att en viss byggfirmas logo skulle synas :)

Skicka en kommentar