söndag 24 april 2016

Skön helg!Zorro njuter av Larsmosolen! Det har jag också gjort i helgen. Va skönt att faktiskt bara vara, jag har inte ägnat en minut åt att tänka på studier (vilka, hehe ) eller jobb. Extra roligt att också Amanda har  varit hemma över veckoslutet (hon är ju för tillfället i Helsingfors där hon deltar i en prepkurs inför inträdesprovet till veterinärstudier). Vi har träffat släkten, ätit god mat (halleluja för mammas kylskåp tyckte både jag och syrran), räfsat, lekt med Zorro och planerat studentfesten. "Menyn" är klar och kläderna likaså. Jag har tänkt gå mot strömmen och ha byxdress istället för klänning, fåse hur det blir! Nåja, vem bryr sig i hur jag är klädd, jag är ju bara servitör! Mandas klänning är annars superfin!

Hörni, nu har jag konkreta bevis på att elitidrott inte är hälsosamt! Via arbetsplatsen fick jag vara på hälsogranskning och blodprovsvärdena var mina bästa någonsin! Det är klart att man som idrottstönt insett att det man håller på med inte är friskt, men det var ändå rätt intressant och skrämmande att se det svart på vitt. Eftersom ni alla säkert steg upp i morse och undrade hur min kolesterolprofil ser ut, kan jag berätta att den är med de bästa som hälsovårdaren någonsin har sett! He ska ja fir me en flåtoan burjar.

 Det jag överraskades allra mest av var mina hemoglobinvärden. Eftersom jag tidigare har haft anemi och av någon anledning har svårt att ta upp järn, har jag käkat järntillskott enligt konstens alla regler i flera år. Direkt jag har haft en paus med tillskotten har hemoglobinvärdet sänkts med nästan 10 enheter. Nu har jag inte ätit järntabletter på 6 månader och dessutom ätit mera vegetariskt de senaste 3 månaderna (vilket egentligen borde vara riskabelt med tanke på att järn kan vara ett ämne som riktiga vegetarianer har brist på). Men icke. Just nu har jag mitt bästa Hb-värde någonsin, detsamma gäller ferritinvärdet (som mera handlar om järnreserven i kroppen). Med andra ord är syreupptaget i skick! Jag tycker det är enormt fascinerande. Samtidigt visar det ju att kroppen återhämtar rätt snabbt från att ha blivit långvarigt misshandlad :) JAJA, det var månadens Fråga Webbdoktorn-dos.

Nu ska jag förbereda mig för veckans bästa Tv-kväll: Supertähdet och Mästarnas mästare! Jag sänder mina varmaste tack till pappa för att jag har inspelningsbar digibox!

Ha de bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar