söndag 15 maj 2016

Rolig helg!

Vilken superb helg jag har haft! Stolpe in på allt vad jag har gett mig in på, förutom några utspridda avokadobitar (ooh, vilken cliffhanger!)

I fredags hade vi hyrt en bastu av ett fastighetsbolag i Vasa. Det hela höll på att skita sig då vi plötsligt blev utan lokal p.g.a. en dubbelbokning, men då fixade nån snäll snubbe Fondis lyxiga bastu och chillutrymne åt oss som kompensation. Snacka om tur i oturen!

Lördagens hotellfrulle levererade som väntat å sällskapet var förstås också toppen! Kanske var det mitt sista besök på Astor på ganska länge? Efteråt shoppade jag tillsammans med Oskar och Malin, för som jag skrev i förra inlägget hade jag beslutat mig för att förnya garderoben (vilken?) helt. Fy fasen vilken uthållighetsgren det är att gå på stan! Malin och jag fick lite ömma fötter, medan farbror Oskar fick den fruktade shoppingryggen. Vilka ex-elitidrottare alltså!

Fredagens å lördagens shoppingsaldo framgår på bilden. Det kan hända att det blir en runda än i vår (ni vet, mycket vill ha mer) men sen kanske jag klarar mig en tid. Sedan jag flyttade hemifrån har jag så gott som alltid shoppat enligt "Vad har jag råd med", men denna gång var det snarare "Vad vill jag ha?"-tanken som styrde. Lär ju ta en tid innan jag gör en liknande runda igen, men jädrans kul var det i alla fall!


Ursäkta bildkvalitén, bilden var enbart menad åt mamma... Men så kunde jag ju inte låta bli att visa er :D

I morse tog jag världens längsta sovmorgon efter att ha "Eurovisions-partajat" med grannarna. Gjorde morgonträningen innan morgonmålet, som jag åt så tidigt som kl. 13. Sedan dess har jag testat två nya vegerätter och packat i flyttlådor (törs man säga att man tycker det är kul?). Jag tror jag har drabbats av något typ av kvinnlighetsvansinne sedan jag dubblerade min kjoluppsättning, för plötsligt fick jag för mig att göra egen ansiktsmask och hårinpackning. Inte så lyckat att i blindo (utan brillor/kontaktlinser) gå omkring i lägenheten med en grön och klimpig avokado-gurkmejaröra i fejset. När jag återfick min syn insåg jag att det fanns avokadogegga överallt i lägenheten! Baah, ingen stolpe in där inte! Men själva ansiktsmasken gjorde susen! Receptet? Mixa en avokado med valfri mängd gurkmeja och trotta det hela i fejan. Låt verka en kvart, under vilken du håller dig stilla och inte rör någonting!

Nu känner jag mig redo för den tredje sista arbetsveckan. Kan inte fatta vart tiden rinner iväg? Jag har ju nyss lärt känna eleverna å jag trivs superduperbra med både kollegiet och arbetsuppgifterna. Men samtidigt kan jag inte sticka under stol med att jag längtar efter sommaren, som kommer att vara helt annorlunda än mina senaste 10 somrar. Jag har en massa planer och hinner jag med en tredjedel av dem får jag väl vara nöjd!

Och på tal om saker att se fram emot: på fredag deltar jag för första gången i Stafettkarnevalen som lärare/lagledare och på lördag har jag faktiskt fått äran att vara journalisten Patrik Sundqvists kompanjon! Från karnevalen har jag många fina minnen och skulle gärna vilja delta igen! Hoppas de börjar ordna lärarstafetter snart!! Känner hur jag blir alldeles nervös av bara tanken :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar