lördag 11 juni 2016

Fotoprojekt

Tjena!

I det härliga finska sommarvädret passar jag på att få undan en del inomhusprojekt. Först på listan är framkallning av fotografier. Åh, reven alltså va jag har tagit mig vatten över huvudet. De senaste 12 (!) åren har vi/jag knappt framkallat något alls, och alla foton finns lagrade elektroniskt på mobiler, i molnet och på flera olika datorer. Att sortera alla på ett ställe, välja ut vad var och en ska ha i sitt album och skriva bildtexter till kommer att ta hundra år! Det blir alltid så när jag väl kommer igång med nåt, att göra det i liten skala fungerar inte. Flera känner säkert igen fenomenet då man först "bara ska tömma roskisen", och man några timmar senare råkar ha storstädat hela lägenheten och frostat ur frysen...


En gammal goding från Vasatiden!Annars spenderar jag förmiddagarna med att vara en av ledarna på Larsmo kommuns idrottsskolan, som håller på fram till midsommar. Veckan efter ska jag vara ledare för ett läger för barn med funktionshinder. Det är något jag länge velat göra men som inte passat i mitt schema tidigare somrar. Jag har redan träffat alla ledare, som alla är nya bekantskaper för mig, och är helt säker på att det kommer att bli en kanonkul upplevelse! Nya människomöten är så spännande! Vi kommer att bo en vecka i Kristinestad vid den havsnära lägerplatsen Kilen, som jag senast besökte för 14 år sedan när jag var scout. Redan det känns rätt nostalgiskt! Alla ledare kommer att ha ett eget barn att ha ansvar över och tillsammans ska vi hitta på en massa aktiviteter för barnen, typ pyssel, teater, simning, utfärder, disco, sång o.s.v. Tanken är att alla ledare ska bidra med sitt specialintresse, och i den allmänna frågerundan framkom det att så gott som alla de övriga studerar musik, spelar gitarr, sjunger i band eller liknande. När jag föll för det musikaliska grupptrycket och erbjöd mig att spela gurka, frågade de om jag inte har nåt annat jag är duktig på. "Pyssel och jumppa e ja väl helt ok på", sa ja. "Häärlit! Du vet, du behöver inte känna att du t.ex. behöver vara en elitidrottare för att dra lite morgongymnastik", sa nån. Skönt, sa jag! Åh, va kul det ska bli att göra något helt annorlunda!

Samtidigt kan jag passa på att förvarna er om att det bara blir något enstaka blogginlägg till. Bloggen har främst varit ett verktyg för att nå ut till privata sponsorer, vänner, släktingar och bekanta som har velat följa med våra idrottsliga förehavanden, men nu fyller den inte riktigt sin funktion längre. Det har varit roligt och givande att både skriva och få respons, men nu när jag vänder blad i livet känns det inte längre har lust att dela min vardag med "alla". Man får väl helt enkelt slå en signal om man vill veta vad jag sysslar med ;) Så jag tackar på förhand alla läsare för den här tiden, utan er hade jag aldrig skrivit!

P.s. Nästa tisdag kommer ni väl på Larsmolänken? Banan är rolig och varierande och stämningen är förstås på topp. Och ja, jag ska vara speaker och DJ! (vilket dragplåster alltså!)

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för den tid som varit.
H. Roger

Skicka en kommentar