söndag 24 juli 2016

Next Stop: Åland

Hej!

Nu börjar min lediga månad lida mot sitt slut, även om en skön vecka återstår.
Här kommer några bilder från min ledighet. De är inte alls i någon kronologisk ordning :)

I början av juni hade jag och mamma en fest för att fira hennes stundande 50-årsdag och min egen magisterexamen. Vi valde att ta en liknande bild som hade tagits 20 år tidigare i samband med att mamma fyllde 30 år.
Unga tjejer!
Några dagar checkade jag in på Hotell Södrangrund, mommos och moffas drömställe vid havet!
Jag hade en härlig vistelse med bastubad, simning (snarare doppning, det var 12 grader i baljan!), kortspel, trädgårdssysslor och matlagning. Min mormor är en fena i köket och varje gång lär man sig massa nytt!
Jag å min bästaste mommo!
Vi såg en UTTER (alltså varför skrev jag "bäver" tidigare? Min biologilärare kanske inte är förvånad, för en gång frågade jag hur många tänder en fågel har...) på klipporna, en älg bakom huset och förstås den "vanliga" havsörnen.
Lillebror hade aldig lagt upp ett tält, än mindre sovit i det, så när det var FF (föräldrafritt) passade vi på! Zorro gillade inte tältet, han ville genast ut. (Men på morgonen kom han glatt och krafsade god morgon). Otto sov i T-skjorta medan jag hade 3 lager med sportunderkläder ;)
Min morbror har hygienpass. Han och Linda bjöd oss på sommarens smarrigaste fiskbuffé när det var dags för vår årliga släktmiddag!


Tack för en toppenkväll!

Vi klämde ner 5 kg jordgubbar!

Zorros "kusiner" Vivi och Molly blev NÄSTAN kompisar!

Mätta och nöjda!Sköna dagar har vi haft på villan också, fastän vädret har gjort att det blivit mera korsordslösande än paddlande för min del! Men en vecka återstår ju... :)


Bostadsmässan besökte jag också. Inredning är ett av min största intressen och jag fick en hel del inspiration till mitt nya hem. Jag har säkert 350 bilder, de här var de första som kom upp:

Är det inte ett sött rum? (Nej, jag ska inte inreda en barnkammare, men man får väl ändå gilla det!)

Sovrummen var finast inredda, medan köken inte alls föll mig i smaken. Men den är ju som baken. Stor och hängig!
Sedan, pamppidipampam, har jag skaffat mig en bostad i Mariehamn.
En tvåa med balkong i centrum, 1 km från mitt jobb. Jag tror det kommer att bli perfekt (fastän jag inte ens sett lägenheten live!)
Här är en bild från vardagsrummet, den en vägg är blå.

Halva juli har jag ägnat åt att nätshoppa gardiner, sy kuddar, måla om möbler, rama in en helfigursspegel (okej, jag såg mest bara på eftersom jag antar Mr J tyckte att om jag gör det själv så A. tar det för länge, B. förkortas maskinernas livslängd avsevärt), måla tavlor, göra klart hyllplan o.s.v. Nu får jag inte med mig mera till kobben så nu är det köp- och pysselstopp!

Här är en bild på en kudde jag sytt. Anna: i bakgrunden skymtar du en blå pläd som är från Katarina Maria ;) Hittade också en bricka och några krokar, TACK!

Måste passa på att visa den hämvävda julpläden jag har fått av min mamma. Visst är den helt underbar!?


Oskar, jag och Manda övernattade vid Fammos villa en dag.
Vi badade bastu, simmade och åt gott! Alla utom jag snarkade, men det var skoj i alla fall. 
Den tickande klockan smugglade vi in i ett skåp...

När fammo såg den här bilden sa hon: "oj, va gullu..." Det kan hända att hon såg lite fel, å som vi skrattade!Min kära sambo från gymnasietiden i Vörå, Emmi, kom på besök en helg, eftersom vi hade klassträff vid Pavis.

Vi degade en halv dag på Fäboda och gjorde en hel massa skoj!
Nästa vecka ska jag pricka in en lunch med fammo, en paddlingstur med Mari och en ansiktsbehandling! Syrran har som examenspresent skämt bort mig med en 90 minuters ansiktsbehandling på salong! Mmmm...

Nee, nu måst ja slut å skriv å böri städa. Sen ska jag bara försöka njuta av mina sista dagar i Larsmo. Den första augusti bär det av mot Åland. ÅÅÅh va det ska bli spännande!

HA DE BRA!


P.s. Bilen är såld, tack vare min briljanta finska!

2 kommentarer:

Anna sa...

Kul att du hitta nåt fint ti lägenheten! :D å good job me bilförsäljningen!! :D :D

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att i relation med Anderson för år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en stavnings caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på stava, hade jag inget annat val än att prova det, jag postade stavnings caster, och han berättade att det var inga problem att allt kommer att bli okej innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag besvarade samtal och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löfte om att vem som helst vet jag att ha en relation problem, skulle jag vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpt mig med mitt problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan skicka honom om du behöver hans hjälp i din relation eller något annat fall.

1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindande Spell.
6) Breakup Spells
7) Bannlys en tidigare älskare
8.) Du vill främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en hållbar lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com

Skicka en kommentar