Om Oskar

Eftersom min bror ännu inte hittat den här bloggfunktionen, så tar jag mig friheten att skriva några rader (mest för att det inte ska vara tomt, hehe).

Oskar är en hungrig 24årig filur som oftast är lugn som en filbunke, ett drag han definitivt inte ärvt från sin mamma :)

Han har alltid varit duktig på all form av idrott, utan kanske balett för han är ju så sjukt styv. Ishockey spelade han rätt länge i If Pucken, men också orientering, fridrott och skidskytte har han tävlat i. Han är naturligt väldigt stark, spänstig och explosiv och grymt orädd. Redan som 14-15åring märktes det att Oskar var en fena på sprint, han har tagit medalj i 5 FM-sprintar om jag inte minns fel. Tre år har han varit uttagen till junior VM och han har startat två gånger i världscupen. Med en större träningsbakgrund förbättras resultaten ständigt också på distans- och långlopp. Min brors absolut största merit tycker jag är hans FM sprintsilver i Keuruu, som han tack vare sina skodon i storlek 47 snodde rakt framför trean (som säkert hade futtiga 44 i skostorlek). Våren 2015 valde han att avsluta sin elitsatsning och ta sikte på nya utmaningar.

Oskar studerar elektroenergiteknik på finska i Vasa. Jag har inget riktigt grepp om vad det riktigt handlar om, men en massa siffror och räknande är involverade och det lär vara framtidens bransch. Vad jag däremot vet är att han är rätt förtjust i sina tal, för under de tidigare 20 åren har jag aldrig sett honom öppna en läxbok, men nu är skolböckerna framme mest hela tiden!


När han inte tränar eller går i skolan brukar han äta eller laga mat eller baka men han
gillar också att fiska. En intressant förmåga han har är att det mesta han använder tenderar att gå sönder av en eller annan orsak. Saker som våra föräldrar fått samtal om eller tvingats reparera är exempelvis en sönderbiten höbal (?), ett byförstärkt fönster i skolans ytterdörr och en spishäll. Visste ni att under glaset på en spishäll finns en massa spiralfjärdrar?


Sprintdebut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar