Om Emma


 
Barnens Vasalopp tidigt 90-tal
Jag heter Emma, är 24år och skulle beskriva mig själv som ytterst envis, på gott och ont.
Som skidåkare har min starka sida tidigare varit kortare distanser, men under senare år har uthålligheten förbättrats så pass mycket att jag blänger surt på dem som kallar mig sprinter.Klassiskt gillar jag bättre än skate och favoritträningen är spänst och snabbhet, men också korta maxintervaller är trevliga (efteråt).Min huvudmålsättning inför nästa år är att få skida hela touren i världscupen i Ruka, WC i Lahtis, få min bästa FM-placering och stå på pallen i Suomen Cup-stafett.Vid sidan om idrotten studerar jag till mitt drömyrke speciallärare vid Åbo Akademi i Vasa. När jag brinner för något är det alltid hundraprocentigt engagemang som gäller, också vad gäller studierna. Även om min fritid varit obefintlig under de senaste åren har jag aldrig ångrat mitt studieval eller min studietakt. Våren 2014 tog jag kandidatexamen och jag hoppas bli färdig 2016. När jag inte tränar eller studerar tycker jag om att läsa fantasy, biografier, klassiker och tidskrifter om kost, inredning, hälsa och träning. TV-serier är jag allergiska för, de ger mig absolut ingenting utan stjäl bara dyrbar tid. Däremot älskar jag att titta på välgjorda inrednings- och renoveringsprogram och skulle svimma av lycka om jag någon gång skulle få vara med i ett avsnitt av Bygglov.

Jag gillar också att vara ute på villan i Larsmo skärgård, paddla, vistas i naturen, pyssla, sy, snickra, baka och laga mat. De flesta idrotter tycker jag om att utöva men är ganska dålig på allt utom friidrott och hockey (vilka jag inte direkt är en stjärna på heller). Mina vänner från idrottsgymnasiet i Vörå klarar jag mig inte utan och familjen är verkligt viktig för mig på alla sätt och vis. Jag är väldigt dålig på att hitta rätt och på att köra bil och jag kammar håret alldeles för sällan. Min största merit i livet är att jag på något vis har lyckats ta lastbilskörkort!
Jag tod studenten 2011 efter fyra roliga och lärorika år vid Vörå Idrottsgymnasium
Nervös före start i Jyväskylä FM 2014

2 kommentarer:

Marja-Lena Södergård sa...

Hejsan Emma!

Är du den esjolund som skickade förfrågan om FRKs arbete med invandrare i Vörå?
Jag hoppas att vi kan samarbeta. Jag är arbetslös lärare, som anmält mig kunna jobba som läxhjälp och stödperson. Jag har redan två familjer som klienter, men kan förmedla kontaktuppgifter till dem som gick kursen i höstas.

Ta gärna kontakt!

Marja-Lena Södergård
marja.lena.sodergard@gmail.com eller på facebook.
FRK Vörå sv. avdelning har en egen sida där.

Malla

Emma sa...

Hej! Vad roligt att du hittade mig! Kolla din inbox! :)

Skicka en kommentar